The Times vrea continut online platit
Data publicarii: 19-11-2009 | Finante-BanciJames Harding, editorul ziarului britanic "The Times", parte a consortiului News Corp., va introduce din primavara anului viitor taxe pentru accesarea site-ului publicatiei. Ziarul britanic va opta pentru un abonament valabil 24 de ore, adica editia dintr-o zi a "The Times". Editorul publicatiei nu este de acord cu plata pe articol.
La sase luni dupa ce mogulul media Rupert Murdoch si-a anuntat intentia de a introduce taxe pentru accesarea continutului online al publicatiilor ce apartin News Corporation, James Harding, editorul "The Times" (detinut de News Corp.), a dat primul indiciu clar legat de modul in care va aplica acest model cu plata.
Potrivit "The Guardian", Harding s-a angajat sa "rescrie economia ziarelor", precizand ca "The Times" va percepe o taxa in schimbul careia utilizatorii vor avea acces liber, timp de 24 de ore, la editia online a ziarului. "Din primavara anului viitor vom incepe sa percepem taxe pentru editia digitala a ziarului «Times».
In prezent lucram la un model de tarifare optim, prin care vom aplica taxe pentru o zi, pentru accesarea site‑ului timp de 24 de ore. De asemenea, vom stabili si un pret pentru abonamente", a spus seful publicatiei britanice. "Vrem vanzari reale pentru clienti reali si asta este ceea ce vor si advertiserii nostri", a completat el. Editorul "The Times" a specificat ca publicatia doreste sa isi imbunatateasca relatia cu cititorii loiali, prin intermediul unor programe speciale de recompensare.
Plata pe articol va duce la tabloidizare
Desi Murdoch a vorbit in repetate randuri despre plata pe articol pe site-urile sale, James Harding respinge categoric aceasta idee la "The Times".
Harding crede ca ziarele ar trebui sa fie ingrijorate in ceea ce priveste plata aplicata pentru fiecare articol. "Trebuie sa va ganditi la articole nu numai din perspectiva economica. O sa va treziti ca scrieti mult mai mult despre Britney Spears si mult mai putin despre polulatia Tamil din nordul insulei Sri Lanka", a atras atentia editorul, sugerand ca articolele tabloide vor fi mai solicitate decat cele pe teme economice sau politice. In plus, daca presa ar opta pentru aceasta forma de plata asupra continutului online, ziarele nu ar mai fi tentate sa investeasca in reportaje si articole de calitate, care presupun costuri foarte ridicate.
Ideea de continut online platit are destui contestatari, care spun ca taxele vor indeparta iremediabil cititorii.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice