Canon va cumpara grupul olandez Oce, pentru 730 milioane euro
Data publicarii: 16-11-2009 | InternationalCanon Inc. a decis sa cumpere compania Oce NV cu aproximativ 730 milioane euro (1,1 miliarde dolari) in numerar, pentru a-si extinde operatiunile in sectorul imprimantelor si pentru a-si consolida pozitia de lider in domeniul biroticii, relateaza Bloomberg.
Canon va plati 8,60 euro/actiune, cu 70% peste cotatia actiunilor Oce la inchiderea ultimei sedinte. Integrarea celor doua companii va dura, probabil, circa trei ani, potrivit unui comunicat al companiei nipone Canon.
Achizitia permite grupului Canon sa beneficieze de cercetarile si productia Oce, in contextul in care vrea sa devina lider in industria imprimantelor.
Ricoh Co., cel de-al doilea producator de echipamente de birotica din Japonia, a cumparat anul trecut compania americana Ikon Office Solutions Inc., pentru 1,62 miliarde dolari, pentru a-si extinde vanzarile si serviciile in Statele Unite.
"Canon s-a gandit probabil la un contraatac din momentul in care Ikon a fost preluata de un grup concurent", a declarat Tetsuya Wadaki, analist in cadrul Nomura Holdings Inc.. Canon trebuie sa-si consolideze operatiunile din Statele Unite pentru a castiga cota de piata in regiune si pentru a concura cu grupuri precum Xerox Corp., a mai spus acesta.
Canon, care studiaza efectul achizitiei asupra castigurilor, a acceptat sa plateasca 65 milioane euro pentru a cumpara actiunile preferentiale Oce, potrivit comunicatului. Canon mai intentioneaza sa refinanteze datoriile pe termen scurt si lung ale grupului Oce, in cazul in care va fi necesar.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman