Bancherul care te invata cum sa dramuiesti banii
Data publicarii: 13-11-2009 | Finante-BanciAlexandru Printz, director de retail in cadrul BCR, este omul din spatele "Domnului Diriginte" de la Scoala de Bani. Alexandru Printz spune ca romanii au pornit prea repede in tavalugul bancarizarii si ca au nevoie de o educatie financiara pentru a decide ce e mai bine pentru buzunarul lor.
Pe Alexandru Printz, 33 de ani, l-am intalnit la sucursala BCR din Drumul Taberei, de unde coordoneaza activitatea de retail din sectorul 6 al Capitalei. Desi era doar ora 9.00 dimineata,l-am prins intr-o sedinta sau "la o discutie cu ceai", dupa cum ii place lui sa spuna.
Agitat, dand impresia omului pus tot timpul pe treaba, a insistat sa mai dea cateva indicatii colegilor inainte de a incepe interviul. "Sunt mai rau decat argintul viu", imi confirma el banuielile. Conduce o echipa de 180 de oameni si, in fiecare zi, viziteaza trei-patru unitati pentru a discuta cu angajatii. Isi face insa timp si pentru intalniri cu clientii mai mari, constient fiind de importanta mentinerii unei relatii.
Un diriginte cu vechime
Vazandu-l, iti dai seama ca il cunosti de undeva. Si totusi, de unde? Aaa, da... seamana cu "Domnul Diriginte", personajul ilustrat grafic pe scoaladebani.ro, dar si pe mai toate retelele sociale importante.
De fapt, este chiar el, cel care tine orele deschise la Scoala de Bani, program de educatie financiara, sustinut de BCR, ce are ca scop cresterea responsabilitatii romanilor fata de administrarea banilor.
Mai exact, in fiecare zi, intre orele 16.00 si 18.00, dezbate online cu cei interesati pe teme financiare. Astfel, poti invata unde sa-ti plasezi economiile, cum sa citesti un contract de asigurari de viata sau cum sa-ti cumperi o casa printr-un contract de economisire-creditare.
Alexandru Printz spune ca raspunsurile si problemele ridicate de "cursantii" Scolii de Bani i-au ajutat pe el si pe colegii lui sa se gandeasca la modul in care pot modifica produsele astfel incat sa raspunda nevoilor populatiei."Sunt oameni de la care invat si eu anumite lucruri", povesteste "Domnul Diriginte" despre elevii lui.
Alexandru Printz spune ca a ajuns sa tina orele deschise ca urmare fireasca a participarii lui in toate celelalte proiecte BCR ce vizau implicare sociala si educatie financiara. De altfel, in 2005, el a fost responsabil in BCR cu pregatirea programelor de dezvoltare a personalului si cu asigurarea trainingului la nivel national.
Romanii au nevoie de educatie financiara
Bancherul este de parere ca romanii au fost prinsi prea repede in tavalugul bancarizarii si ca era nevoie pe piata de un program de educatie financiara. "Romanul trebuie sa invete sa decida ce este mai bine pentru buzunarul lui", a punctat el.
Mai mult, el spune ca populatia trebuie sa invete sa economiseasca si sa foloseasca online banking. "Orice produs de banca electronica folosesti, te ajuta sa stai acasa, la calculator, fara sa mai vii la ghiseu sa te stresezi ca stai la coada. Plus ca este mult mai ieftin", explica el.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului