Locuri extraterestre de pe Pamant
Data publicarii: 13-11-2009 | TurismO vacanta de neuitat nu inseamna neaparat o insula exotica, un hotel exclusivist, servire impecabila si mult soare. Exista anumite locuri pe Pamant care iti creeaza senzatia ca intri intr-o alta lume, o lume in care natura ti se dezvaluie asa cum nu ai mai vazut niciodata.
Vale da Lua, Brazilia
Vale da Lua, sau Valea Lunii, si-a primit denumirea ca urmare a asemanarii izbitoare cu peisajele selenare. De fapt, este meritul stancilor care au fost erodate si sculptate de catre cursurile de apa, in forme ce amintesc de piscinele moderne, cu diferenta ca acestea sunt naturale si sunt plasate in interiorul padurii braziliene. Localizate la Chapada, la 38 de kilometri de Alto Paraiso de Goias, aceste formatiuni sunt unele dintre cele mai vechi de pe planeta.
Izvoarele insangerate din Beppu, Japonia
Izvorul fierbinte Blood Pond face parte din asa-numitele "iaduri" din Beppu, Japonia, unul dintre cele noua lacuri fierbinti, potrivite mai degraba pentru admirat, decat pentru imbaiat. "Baia de sange" este in fapt un bazin de apa foarte fierbinte (temperaturile ajung pana la 78 de grade Celsius). Culoarea rosie are o explicatie foarte simpla: este data de cantitatea mare de fier prezenta in apa. Dintre toate cele noua lacuri fierbinti, cel denumit Blood Pond este de departe preferatul turistilor, datorita compozitiei stralucite a peisajului.
Padurea de Piatra din China
Padurea de piatra din Shilin, China, este un model de referinta la nivel mondial pentru un peisaj natural unic, uimitor. Impresionantul labirint de stanci care da impresia unui codru cu arbori incremeniti pe vecie este considerat una din "primele minuni ale lumii". Este situat in regiunea Lunan, la 86 kilometri sud-est de Kunming (capitala provinciei Yunnan, din sud-vestul Chinei). Minune a naturii, Padurea de piatra din Shilin a fost inscrisa de UNESCO in patrimoniul mondial al umanitatii. Cei care fac o plimbare prin acest codru etern raman uluiti de maretia trunchiurilor zvelte, cu forme unele mai stranii decat altele, ce se avanta spre cer.
Structura Richat, Mauritania
Forma spectaculoasa a reliefului de aici poate fi admirata in toata splendoarea ei, insa numai de la distanta. De la mare distanta. Cu un diametru de 48 de kilometri, forma concentrica a structurii Richat poate fi observata cu usurinta din spatiu. Chiar daca este parte componenta a desertului saharian, nasterea acestei formatiuni este inca invaluita in mister. Teoria initiala sustinea ca formatiunea este o rezultanta a impactului cu un meteorit urias, insa geologii moderni sunt de parere ca este mai degraba vorba despre o eroziune.
Pestera de Gheata Eisriesenwelt din Austria
Termenul german Eisriesenwelt se traduce "lumea gigantilor de gheata" si nu este o metafora, dupa cum se observa si in imagini. Pesterile de gheata sunt cu totul diferite de cele "clasice", pentru ca par desprinse mai degraba din basme. Cele din Austria sunt printre cele mai mari de acest gen si sunt localizate in apropiere de Salzburg, pe o suprafata de aproximativ 40 de kilometri. Doar o parte din acest labirint de gheata este accesibil turistilor, suficient insa pentru a-i admira farmecul.
Curentul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani