Topul destinatiilor turistice unice in lume
Data publicarii: 09-11-2009 | TurismInsulele exotice, peisajele montane, plajele frumos amenajate cu toate serviciile incluse fac parte din pachetele tuturor agentiilor turistice. Pentru a iesi in evidenta si a castiga avantaj in fata concurentei, operatorii turistici incearca sa-si atraga noi clienti cu locuri cat mai deosebite, care ofera peisaje, experiente sau momente unice.
Pentru a da o mana de ajutor amatorilor de peisaje rare, revista Forbes a chestionat cateva agentii majore de turism cerandu-le sa faca o lista cu locurile in care vizitatorii pot vedea lucruri nemaintalnite in nicio alta parte a Pamantului. Cateva dintre destinatiile nominalizate de turoperatori sunt urmatoarele:
Copacii "Sangele Dragonului" din Socotra. Pe mica insula din Oceanul Indian se gasesc peste 700 de plante rare printre care si acesti copaci
Manastirea Takstang din Buthan, construita pe marginea unei prapastii, este accesibila doar turistilor cu o buna conditie fizica, dispusi sa urce cativa kilometri pe jos.
Cladirile Dogon din Mali. Dogon este un grup etnic din vestul Africii devenit atractie turistica datorita caselor cu arhitectura neobisnuita.
Ghetarii din Antarctica. Cea mai rece zona de pe Glob a devenit in ultimii ani din ce in ce mai populara in ofertele agentiilor de turism.
Festivalul Naadam din Mongolia. Principala atractie este concursul de arte martiale practicate de peste 2.000 ani in Mongolia.
Campul de sare din Argentina. O uriasa intindere de sare inconjurata de lanturi muntoase si marcata de o veche traditie Inca.
Cernobal. Desi pare greu de crezut, unele agentii de turism ofera tururi in zona fostei centrale atomice de la Cernobal. Vizitatorii pot vedea ramasitele centralei si dezastrul ecologic produs.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman