Pretul aurului a urcat pentru prima oara peste nivelul de 1.100 dolari/uncie
Data publicarii: 09-11-2009 | InternationalAurul s-a scumpit, vineri, la un nou nivel record, pe piata aurului de la Londra, la 1.101,42 dolari/uncie, pe seama anuntului de cumparare de aur lansat de Sri Lanka si a deprecierii continue a dolarului, relateaza AFP.
Banca centrala a Sri Lanka a anuntat ca vrea sa cumpere aur ca sa isi diversifice rezervele, din cauza deprecierii continue a dolarului.
"Cursurile monedelor au oscilat puternic in timpul crizei, ceea ce ne-a facut sa credem ca trebuie sa investim in ceva mai solid", iar aurul se impune a fi cel mai in masura, a spus guvernatorul bancii centrale a Sri Lanka, Ajith Nivard Cabraal, intr-un interviu publicat vineri de Financial Times.
"Bancile centrale, care anterior au vandut aur, sunt acum o noua si tot mai importanta sursa de cerere de metal galben", a salutat Aram Shishmanian, directorul Consiliul Mondial al Aurului, organismul care reprezinta interesele principalilor producatori de aur.
Tot mai multe banci centrale si-au revizuit politicile de administrare a rezervelor, in ultima vreme, anuntand cresterea rezervelor in aur.
Decizia Sri Lanka vine la patru zile dupa ce Fondul Monetar International (FMI) a anutat ca a vandut 200 tone aur Indiei, aproximativ jumatate din totalul de 403,3 tone pe care avea in vedere sa le vanda in decursul mai multor ani pentru a-si consolida finantele.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman