Flirtul la serviciu sporeste randamentul
Data publicarii: 06-11-2009 | HR/CarierePersoanele care flirteaza la locul de munca au parte de mai multa energie pozitiva si dau un randament mai mare atunci cand vine vorba de indeplinirea sarcinilor de serviciu, potrivit unei cercetari realizate de un sexolog norvegian.
Una dintre explicatiile oferite de specialist a fost aceea ca, atunci cand doi colegi de serviciu sunt indragostiti unul de celalalt, acestia reusesc sa-si faca treaba mai cu spor si nu sunt foarte deranjati atunci cand se intampla sa ramana la birou peste orele de program, fapt care este in beneficiul companiei angajatoare.
Sexologul norvegian Elsa Aalmas a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a realizat un studiu pe un esantion de aproximativ 500 de persoane, cu varste cuprinse intre 25 si 55 de ani.
In urma interpretarii rezultatelor obtinute, sexologul a ajuns la urmatoarea concluzie: una din cinci persoane a recunoscut ca a avut cel putin o relatie amoroasa cu un coleg de serviciu, iar un cuplu din zece s-a format la locul de munca.
"Flirtul si intretinerea de relatii sexuale cu un coleg de serviciu sunt extrem de benefice, atat pentru formarea profesionala a persoanelor respective, dar si pentru companie. Angajatii implicati in astfel de relatii devin mai profesionisti si dispare eterna problema a rivalitatii cu ceilalti angajati. Sunt mult mai productivi si formeaza, intr-adevar, o echipa, sustinandu-se unul pe altul", explica cercetatoarea Elsa Aalmas.
Specialista mai considera ca relatiile amoroase intre colegii de birou au un impact pozitiv asupra rentabilitatii companiei.
Integral in Gandul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman