Flirtul la serviciu sporeste randamentul
Data publicarii: 06-11-2009 | HR/CarierePersoanele care flirteaza la locul de munca au parte de mai multa energie pozitiva si dau un randament mai mare atunci cand vine vorba de indeplinirea sarcinilor de serviciu, potrivit unei cercetari realizate de un sexolog norvegian.
Una dintre explicatiile oferite de specialist a fost aceea ca, atunci cand doi colegi de serviciu sunt indragostiti unul de celalalt, acestia reusesc sa-si faca treaba mai cu spor si nu sunt foarte deranjati atunci cand se intampla sa ramana la birou peste orele de program, fapt care este in beneficiul companiei angajatoare.
Sexologul norvegian Elsa Aalmas a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a realizat un studiu pe un esantion de aproximativ 500 de persoane, cu varste cuprinse intre 25 si 55 de ani.
In urma interpretarii rezultatelor obtinute, sexologul a ajuns la urmatoarea concluzie: una din cinci persoane a recunoscut ca a avut cel putin o relatie amoroasa cu un coleg de serviciu, iar un cuplu din zece s-a format la locul de munca.
"Flirtul si intretinerea de relatii sexuale cu un coleg de serviciu sunt extrem de benefice, atat pentru formarea profesionala a persoanelor respective, dar si pentru companie. Angajatii implicati in astfel de relatii devin mai profesionisti si dispare eterna problema a rivalitatii cu ceilalti angajati. Sunt mult mai productivi si formeaza, intr-adevar, o echipa, sustinandu-se unul pe altul", explica cercetatoarea Elsa Aalmas.
Specialista mai considera ca relatiile amoroase intre colegii de birou au un impact pozitiv asupra rentabilitatii companiei.
Integral in Gandul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă