Cum te imbraci cu 100 lei de la Fisc
Data publicarii: 04-11-2009 | DiverseMarfa confiscata de Fisc si Politie este comercializata la preturi mici, chiar in depozitele acestor institutii. Spatiile nu sunt tocmai atragatoare si nici bine organizate, insa cumparatorii sunt motivati sa revina, in cautarea unor chilipiruri.
Bine camuflat intre cladirile fostei fabrici de tigarete din Bucuresti, depozitul Administratiei Financiare a Municipiului Bucuresti adaposteste marfa pentru toate buzunarele. Daca nu stii ce se afla dincolo de usa din fier, treci linistit mai departe. In depozitul din fabrica de tigarete, desi este proprietate a Administratiei, este dificil sa amenajezi un magazin. Peretii asteapta o mana de var ca sa scape de nuanta cenusie.
Spatiul este mare, iar costurile necesare dotarii lui chiar si numai cu un sistem de incalzire ar fi prea mari pentru bugetul institutiei. Asa ca, cei care lucreaza in depozit vin la munca iarna cu multe randuri de haine groase si stau intr-o camaruta, unde functioneaza o aeroterma.
Lipiciul, la vedere
Preturile sunt mici, dar si calitatea produselor este pe masura lor. Ioan Cuc, seful Biroului de Presa al Directiei Generale a Finantelor Publice Bucuresti, spune ca o buna parte a marfii provine din conficarile operate in centre comerciale precum Europa. Drept urmare, depozitul ANAF este plin de chinezarii colorate, care asteapta musteriii.
Acestia nu sunt putini la numar, daca tinem cont de faptul ca vanzarile au crescut in trimestrul al doilea, cu aproape 450.000 de euro, fata de primele trei luni ale acestui an. Totusi, doar o treime din marfa confiscata este valorificata. Procentul ar putea creste daca ANAF ar avea bani pentru amenajarea unor magazine sau pentru reclama. Dar, trecem printr-o criza, iar bugetul este limitat.
Clientii ANAF sunt variati, de la patroni de firme, la oameni care cauta chilipiruri pentru ca nu isi permit altceva. Cu aproape 200 de lei, o familie cu patru membri poate sa cumpere haine si incaltari. De exemplu, o haina mai groasa pentru copii costa in jur de 15 lei, iar un echipament de trening poate fi cumparat cu cel mult 30 de lei, inclusiv incaltamintea.
Cumparatorii trebuie sa se astepte insa ca talpa pantofilor sa fie lipita de fata acestora, iar dara de lipici sa fie vizibila. La fel, tivul de la fuste sau pantaloni nu este chiar bine cusut. Insa, pretul variaza intre 6-8 lei pentru o pereche de pantaloni.
Nici procedura de achizitie nu este tocmai usoara. Cumparatorul vine la depozit, alege marfa, angajatii ANAF intocmesc o lista cu produsele alese si calculeaza contravaloarea lor. Dupa aceea, cumparatarul merge cu lista la sediul Administratiei financiare, pentru a face plata si a i se elibera o factura. Inarmat cu documentul, se intoarce la depozit de unde poate ridica marfa.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice