Topul tarilor cu cele mai multe zile libere
Data publicarii: 04-11-2009 | DiverseRomania se afla pe locul 11 intr-un top al tarilor care ofera cele mai multe zile libere pe an, la egalitate cu Belgia si Germania, potrivit Wall Street, care citeaza un studiu al unei companii de consultanta. Astfel, potrivit raportului, care a contabilizat zilele libere prin adaugarea la numarul zilelor de concediu de odihna anual a numarului sarbatorilor legale din tara respectiva, avem 21 de zile de concediu de odihna la care se adauga cele 9 sarbatori legale, respectiv prima si a doua zi de Craciun, prima si a doua zi de Paste, 1 decembrie, 1 mai, 1 si 2 ianuarie si Sarbatoarea Rusaliilor. Deci, in total avem 30 de zile libere, ceea ce ne situeaza in top in fata Chinei, care are 21 de zile de concediu si sarbatori legale, si a Canadei, cu numai 19 astfel de zile.
Pe primul loc in top, cu 41 de zile libere anual, se regasesc tari ca Brazilia si Lituania, care stipuleaza 30, respectiv 28 de zile, timp de repaos pentru angajati, fara sarbatorile legale. La mica distanta in top se situeaza angajatii finlandezi, francezi si rusi, care beneficiaza de aproximativ 40 de zile libere platite, exceptand weekend-urile. Apoi, in ordine descrescatoare, urmeaza tari ca Austria si Malta cu 38 de zile libere, Grecia cu 37 si Marea Britanie, Polonia, Suedia, Spania si Japonia cu 36 astfel de zile. Vecinii nostri unguri se bucura de 33 zile libere cu tot cu sarbatorile legale.
In ceea ce priveste numarul de sarbatori declarate zile libere prin lege, Romania se situeaza pe locul noua in top, fiind surclasata de India si Japonia, cu un numar de 16 asemenea zile.
La mica distanta fata de fruntasele topului se claseaza Slovacia si Coreea de Sud cu 15 zile considerate sarbatori legale, Malta si Spania cu 14, urmate de Austria, Lituania, Slovenia, Taiwan cu 13 astfel de zile. Iar la polul opus, cu cele mai putine sarbatori oficiale, se afla englezii si australienii, care au numai 8 zile de sarbatori oficiale.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice