5.500 de apartamente noi isi cauta stapan
Data publicarii: 27-10-2009 | ImobiliareDoar 37% din apartamentele care au termen de finalizare anul acesta au fost predate catre beneficiari, in primele sase luni ale lui 2009.
Cauza principala a regresului pietei imobiliare rezidentiale este criza financiara, care a facut ca finantarea sa dispara, iar ritmul lucrarilor sa incetineasca, dar si disparitia speculatorilor. Din cele 168 proiecte imobiliare demarate in perioada 2006-2008 in Bucuresti, 8.861 unitati locative aveau termenul de predare in 2009. Dintre acestea, pana la sfarsitul primului semestru al acestui an, au fost predate circa 3.319, reprezentand doar 37% din numarul total de locuinte ce trebuiau livrate in piata.
"Din 2006 pana in prezent au fost livrate doar 10.633 de locuinte, in acest moment, numarul estimat de locuinte noi aflate la vanzare in capitala fiind situat intre 4.500-5.000, reprezentand aproape 50% din locuintele noi livrate pana in prezent", arata un studiu Regatta.
Socul inregistrat pe piata jucatorilor imobiliari este cu atat mai mare cu cat sectorul rezidential a cunoscut cea mai spectaculoasa evolutie in ultimii trei ani.
"Dupa cativa ani in care dezvoltatorii incepusera sa construiasca din ce in ce mai mult, incurajati de cererea tot mai mare, numarul locuintelor anuntate crescand de la un an la altul, piata imobiliara rezidentiala a fost lovita in plin de criza economica si financiara. Incepand cu semestrul doi al anului trecut si continuand cu semestrul unu al acestui an, s-a observat o scadere accentuata a vanzarilor paralel cu incetinirea ritmului lucrarilor de constructie", mai arata Regatta.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des