Recrutarea celor mai potriviti angajati, realizata de computer
Data publicarii: 25-10-2009 | HR/CarierePeopleMaps, o firma specializata in analize psihometrice, a lansat un instrument dedicat patronilor care vor sa recruteze personal, insa sunt coplesiti de numarul prea mare de CV-uri trimise de cei aflati in cautarea unui loc de munca.
Conform oficialilor PeopleMaps, instrumentul lor de analiza va aduce o economie considerabila pentru bugetul marilor companii, cunoscut fiind ca procesul de recrutare este extrem de costisitor. In Marea Britanie, tara unde a fost lansat sistemul, piata recrutarilor a fost de 2,6 miliarde lire sterline in 2008.
Martin Gibbson, directorul executiv al PeopleMaps, spune ca soft-ul lor are la baza compararea automata a profilului candidatilor, asa cum este prezentat in CV, cu profilul standard al job-ului pentru care candideaza, structurat de angajator in sectiunea "candidatul ideal".
Analistii firmei cred ca automatizarea selectiei va duce la o reducere a costurilor de HR cu 75%, echivalentul a cateva sute de milioane lire sterline anual.
"Numarul candidatilor pentru un post publicat pe unul dintre site-urile de recrutare online poate sari de 1.000. Politica companiilor impune analiza tuturor CV-urilor trimise, iar la un asfel de numar, intregul proces ar putea dura saptamani", arata Mike Banal, directorul firmei de recrutare Talentweb.
Pana in prezent, psihometria era folosita de companii in selectia directorilor sau managerilor din forurile de conducere, 65% dintre firmele importante din Marea Britanie folosind astfel de servicii.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des