Ce state din UE ofera cele mai multe sanse de angajare

Data publicarii: 23-10-2009 | HR/Cariere

Companiile din Luxemburg, Belgia, Olanda si Franta au anuntat cele mai multe planuri de angajare pentru finele acestui an, potrivit unui studiu realizat la nivel global de compania de executive search Antal.

Aproximativ 75% dintre firmele din Luxemburg si 70% dintre companiile din Belgia au planuri de angajare pentru acest sfarsit de an. Angajatorii din majoritatea statelor din vestul Europei au anuntat ca vor recruta manageri si specialisti in ultimele luni ale lui 2009. Aproape 60% dintre companiile din Marea Britanie si peste 55% dintre cele din Italia au raportat intentii de recrutare pentru perioada urmatoare. Angajari vor face si 49% dintre companiile din Austria, 45% dintre firmele din Germania si 39% dintre cele din Spania.

Pe plan global, nivelul angajarilor a crescut cu 4% comparativ cu prima jumatate a anului. In regiunea Europei Centrale si de Est, cele mai multe angajari vor face companiile din Rusia, peste jumatate dintre angajatorii din aceasta tara raportand intentii de recrutare. Planuri de angajare au si 48% dintre firmele din Polonia si 46% dintre angajatorii din Cehia si Bulgaria. Cele mai putine intentii de recrutare le au companiile din Croatia si Ungaria, unde numai 32%, respectiv 23% vor sa faca angajari in ultimul trimestru al acestui an. Romania ocupa antepenultimul loc in regiune in functie de numarul companiilor care vor face angajari la finele acestui an. Studiul arata ca doar 39% dintre angajatorii de pe piata locala vor demara proiecte de recrutare. Florin Ochiana, HR operations manager in cadrul firmei Lugera&Makler, spune ca in ultima perioada a crescut numarul proiectelor de recrutare in regim de munca temporara. "Putem vorbi despre o crestere cu pana la 20% fata de inceputul anului", afirma Ochiana. In ceea ce priveste disponibilizarile, datele arata ca 22% dintre angajatorii de pe piata locala iau in calcul reduceri de personal.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: