Domeniile bine platite, cele mai stabile
Data publicarii: 19-10-2009 | HR/CariereIT-ul si sectorul bancar au cea mai mica migratie a angajatilor pentru ca veniturile sunt consistente. La polul opus se afla vanzarile. Intr-un clasament al celor mai stabile si banoase joburi, angajatii din IT, dar si cei din pozitiile de top din domeniul bancar se detaseaza. In coada clasamentului sunt persoanele care muncesc in vanzari sau call-centeruri. Spre deosebire de anii trecuti, un domeniu care a devenit instabil este cel al resurselor umane.
Eduard Ezeanu, consilier in cariera, si Mihaela Forgaciu, specialist in resurse umane, ne-au ajutat sa facem o analiza a celor mai stabile/instabile domenii in care se poate munci in Romania.
2.000-3.000 de euro, salariul in IT
De departe, IT-ul este domeniul in care angajatii migreaza cel mai putin, iar joburile sunt stabile. "Asta, pentru ca cei care stiu sa-si faca bine treaba sunt atrasi de firme mari, care le ofera conditii bune de munca si ii este foarte greu unei alte companii sa vina cu o contraoferta competitiva. Salariile in acest domeniu sunt destul de mari - un programator castiga in jur de 2.000-3.000 de euro. Practic, motivele pentru ca un angajat care lucreaza in acest domeniu sa paraseasca compania sau sa se reorienteze in cariera sunt foarte putine", este de parere consilierul in cariera Eduard Ezeanu.
Un domeniu-vedeta pentru aceasta perioada este cel financiar. "Se cauta foarte mult oameni in acest domeniu. Mobilitatea este mica pentru ca salariile in acest sector sunt cele mai mari", spune Mihaela Forgaciu, specialist in resurse umane. Un director financiar castiga intre 2.000 si 10.000 de euro pe luna, cei mai multi dintre ei avand o leafa lunara de 4.000 de euro.
In unele posturi din domeniul bancar, migrarea este aproape inexistenta, dar sunt si pozitii unde mobilitatea este destul de mare. "Exista niste specializari foarte clare pe care, odata intrat, este foarte greu sa te respecializezi. Fiind nise inguste, si mobilitatea este destul de mica. In plus, nici lefurile nu sunt de neglijat. Pentru pozitiile de middle si top management se ofera salarii de cateva mii de euro. Pe de alta parte, daca vorbim de joburile destinate incepatorilor, mobilitatea este mai mare", adauga Ezeanu.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani