Electrica SA si-a propus pentru 2010 investitii de circa 100 milioane euro
Data publicarii: 18-10-2009 | AfaceriFurnizorul si distribuitorul Electrica SA si-a propus pentru 2010 investitii de circa 100 milioane euro, in reteaua electrica a celor trei filiale, Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord, precum si in productia de electricitate din surse eoliene.
"Pentru anul viitor, vrem sa ne pastram investitiile de circa 25 milioane euro, pe fiecare dintre cele trei filiale de distributie, in reteaua electrica a companiei, precum si in liniile de inalta, medie si joasa tensiune. La acestea se adauga si investitiile de 20 milioane euro, pe unitatea centrala, adica in obiectivul nostru in ceea ce priveste productia de energie electrica din surse eoliene", a declarat intr-un interviu directorul general al Electrica SA, Ioan Folescu.
Acesta a precizat ca, astfel, valoarea investitiilor pe care societatea le va face anul viitor este cu 15 milioane de euro mai mare fata de acest an.
"Pe cele trei filiale, Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord, investitiile vor fi asemanatoare cu cele din acest an. Insa, pe unitatea centrala, in 2009, investitiile au fost de circa 5 milioane euro, fata de cele 20 milioane euro pe care vrem sa le alocam anul viitor", a precizat Ioan Folescu.
Directorul general al Electrica a mentionat faptul ca, prin strategia investitionala, isi propune respectarea parametrilor calitativi in furnizarea energiei electrice, precum lipsa fluctuatiilor de tensiune, estetica instalatiilor si siguranta in furnizare.
Electrica SA si-a propus realizarea unor capacitati de productie din surse regenerabile de circa 375MW pentru acoperirea necesarului de certificate verzi din surse proprii, respectiv 150MW din energie eoliana, 200MW din biomasa si 25MW din hidroenergie. In prezent, aceste proiecte sunt la faza de studiu de fezabilitate.
Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, Electrica deserveste aproximativ 5 milioane clienti. Actionarul majoritar al Electrica SA este Ministerul Economiei.
La nivel de grup, societatea a avut in 2008 o cifra de afaceri de 5,9 miliarde lei si un profit brut de 1,5 miliarde lei.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii