Bucurestenii se tem ca se pot imbolnavi din cauza poluarii
Data publicarii: 15-10-2009 | MediuPeste 70% din populatia Capitalei considera ca starea mediului este proasta in Bucuresti, 38% dintre cetateni considera ca situatia va continua sa se deterioreze sau va ramane neschimbata, iar 49% dintre bucuresteni sustin ca principala problema este gunoiul, potrivit unui sondaj realizat de IRSOP.
De asemenea, 41% au indicat lipsa spatiilor verzi, iar alti 35% poluarea atat din perspectiva prafului, a aerului, cat si a masinilor existente in numar foarte mare pe strazile Bucurestiului. Potrivit sondajului, oamenii se tem de surse de imbolnavire din propriile case si sufera din cauza zgomotului excesiv, 49% dintre intervievati indicand faptul ca au apa murdara la robinet, alti 40% indicand existenta mirosurilor neplacute, in timp ce 34% dintre cetateni vorbesc despre zgomot excesiv, iar alti 24% despre existenta gandacilor.
In privinta spatiilor de langa locuintele persoanelor intervievate, problemele cele mai deranjante sunt animalele fara stapan, 74% dintre cetatenii participanti la acest studiu indicand acest inconvenient, 69% indicand praful, in timp ce 58% au vorbit despre gazele de esapament prezente in aer.
De asemenea, locurile publice ale Capitalei unde mediul are calitatea cea mai scazuta au fost indicate ca fiind strada (67%), pietele alimentare (56%), dar si mijloacele de transport (43%). In opinia publicului, de vina pentru situatia mediului din Bucuresti sunt toti cetatenii, in urma studiului peste 78% dintre intervievati indicand comportamentul cetatenilor ca principala cauza a proastei calitati a mediului, in timp ce alti 43% au vorbit despre slaba implicare a autoritatilor responsabile.
Majoritatea locuitorilor din Bucuresti considera ca pentru rezolvarea problemelor de mediu este nevoie de interventii comunitare bazate pe dezbateri si actiuni concrete, in timp ce bucurestenii nu sunt de acord cu protestele si confruntarile cu autoritatile. Participantii la sondaj au sustinut ca este necesara implicarea mai puternica a autoritatilor responsabile de calitatea mediului, precizand ca recrutarea de aliati in randul personalitatilor din stiinta, arta si cultura si din randul politicienilor este necesara.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des