Profilul spargatorului de bani in cazinouri, pe timp de criza
Data publicarii: 14-10-2009 | LifestyleChiar si pe timp de criza, romanii si strainii deopotriva isi cheltuie banii in cazinourile din Bucuresti in speranta unor castiguri usoare. Nu toti insa sunt dispusi sa mizeze la fel de multi bani ca in anii trecuti.
"Cei care inainte jucau 300 de euro, joaca tot atatia bani si acum, iar cei care inainte jucau 10.000 de euro sau sume mai mari, nu joaca decat 10% din aceasta suma", a declarat, pentru Gandul Sorin Constantinescu, presedintele Asociatiei Organizatorilor de Cazinouri din Romania si proprietarul unui cazinou din Bucuresti.
45 - 50 de ani, la apogeul carierei
Andrei Frimescu, marketing si PR manager al unui cazinou din Bucuresti, face un profil al jucatorilor: Primul este cel al jucatorului care are 45-50 de ani si este la apogeul carierei, cu o situatie financiara stabila. Acest segment este cel mai bine reprezentat si structurat din punctul de vedere al pretentiilor si serviciilor. "Al doilea gen este reprezentat de oamenii de varsta a treia, care au timp si cauta socializare, sa se simta confortabil si care sufera de singuratate", a declarat Andrei Frimescu.
Al treilea tip de jucator este cel al tanarului care prefera in special jocurile de poker si cele care sunt apropiate ca sistem de calculatoare. De asemenea, acestia nu au obligatii de familie, iar stilul de viata le permite sa aiba timp de petrecut la cazinou.
20% dintre jucatori sunt femei, in usoara crestere
Dar nu numai barbatii sunt cei care isi verifica norocul. Din 250 de oameni care intra zilnic intr-un cazinou din Capitala, 20% sunt femei, iar 80% dintre acestia sunt clienti fideli si revin si in alte zile la mesele de joc.
"Numarul acestora este cam la fel, se simte eventual o usoara crestere cu 5%", mai spune Constantinescu. Si Frimescu spune ca acesta este un trend crescator in ultima perioada.
Integral in Gandul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii