Motive de barfa la birou
Data publicarii: 12-10-2009 | DiverseEste bine-cunoscut faptul ca birourile sunt un mediu extrem de propice barfei, fiecare coleg de serviciu fiind in egala masura atat o potentiala victima, cat si un vehicul de generare sau raspandire a ei.
Conform unui sondaj efectuat de site-ul CareerBulider.com, unul dintre liderii mondiali in recrutarea online, cele mai intalnite barfe graviteaza in jurul aspectului exterior, surprinzand situatii stanjenitoare pentru victima barfei.
Conform studiului, efectuat prin chestionarea a 4.400 angajati, partenerii de barfa sunt, de regula, colegii de acelasi rang, iar situatiile cel mai des mentionate sunt urmatoarele:
- Fermoarul de la pantaloni desfacut. 67% dintre cei chestionati au admis ca un coleg aflat in aceasta situatie ar fi un bun motiv de barfa.
- Mancarea dintre dinti si un nas vizibil incarcat sunt alte aspecte preferate pentru colportorii de barfe. Totusi, 51% dintre intervievati au declarat ca i-ar atrage atentia celui aflat in aceasta situatie ca ceva este in neregula cu aspectul sau.
- Parul nearanjat. La acest capitol femeile sunt de cele mai multe ori victime, starea parului fiind asociata cu activitatile din timpul noptii.
- Petele de pe haine par sa fie o alta sursa consistenta de barfa, mai ales cand sefii au aceasta problema.
- Respiratia urat mirositoare, mai ales cand este asociata cu mirosul de bauturi alcoolice, poate declansa pofta de barfa a colegilor.
- Mirosul de transpiratie. Sondajul CareerBulider scoate in evidenta ca 28% dintre respondenti isi gasesc curajul necesar pentru a le spune direct colegilor ca ar fi cazul sa faca un dus.
- Imbracamintea nepotrivita constituie o alta sursa de barfa si, in acelasi timp, de stanjeneala. Tintele pot fi colegele imbracate mai sumar sau cu haine considerate neadecvate biroului.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii