Motive de barfa la birou
Data publicarii: 12-10-2009 | DiverseEste bine-cunoscut faptul ca birourile sunt un mediu extrem de propice barfei, fiecare coleg de serviciu fiind in egala masura atat o potentiala victima, cat si un vehicul de generare sau raspandire a ei.
Conform unui sondaj efectuat de site-ul CareerBulider.com, unul dintre liderii mondiali in recrutarea online, cele mai intalnite barfe graviteaza in jurul aspectului exterior, surprinzand situatii stanjenitoare pentru victima barfei.
Conform studiului, efectuat prin chestionarea a 4.400 angajati, partenerii de barfa sunt, de regula, colegii de acelasi rang, iar situatiile cel mai des mentionate sunt urmatoarele:
- Fermoarul de la pantaloni desfacut. 67% dintre cei chestionati au admis ca un coleg aflat in aceasta situatie ar fi un bun motiv de barfa.
- Mancarea dintre dinti si un nas vizibil incarcat sunt alte aspecte preferate pentru colportorii de barfe. Totusi, 51% dintre intervievati au declarat ca i-ar atrage atentia celui aflat in aceasta situatie ca ceva este in neregula cu aspectul sau.
- Parul nearanjat. La acest capitol femeile sunt de cele mai multe ori victime, starea parului fiind asociata cu activitatile din timpul noptii.
- Petele de pe haine par sa fie o alta sursa consistenta de barfa, mai ales cand sefii au aceasta problema.
- Respiratia urat mirositoare, mai ales cand este asociata cu mirosul de bauturi alcoolice, poate declansa pofta de barfa a colegilor.
- Mirosul de transpiratie. Sondajul CareerBulider scoate in evidenta ca 28% dintre respondenti isi gasesc curajul necesar pentru a le spune direct colegilor ca ar fi cazul sa faca un dus.
- Imbracamintea nepotrivita constituie o alta sursa de barfa si, in acelasi timp, de stanjeneala. Tintele pot fi colegele imbracate mai sumar sau cu haine considerate neadecvate biroului.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des