Statele membre ale Bancii Mondiale s-au angajat sa majoreze resursele institutiei
Data publicarii: 05-10-2009 | InternationalCele 186 de state membre ale Bancii Mondiale (BM), reunite in cadrul Comitetului de Dezvoltare la Istanbul, s-au angajat sa majoreze, in cazul in care va fi necesar, resursele institutiei multilaterale de dezvoltare, relateaza AFP.
"Ne-am angajat sa ne asiguram ca grupul Banca Mondiala dispune de resurse suficiente pentru a putea face fata provocarilor viitoare", a anuntat Comitetul de Dezvoltare, instanta ce defineste orientarile generale ale institutiei.
Statele membre au mai cerut "o noua examinare, inclusiv a necesitatii unei majorari a capitalului general, ce va fi finalizata pana in primavara lui 2010, in vederea luarii unei decizii".
"Examinarea ar trebui, de asemenea, sa ia in calcul toate abordarile posibile ce o vor urma, si va tine cont de injectiile de capital ce ar proveni dintr-o majorare speciala de capital, in vederea reformarii drepturilor de vot", a anuntat Comitetul.
Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a anuntat, de asemenea, ca noul rol al Fondului va implica o majorare semnificativa a resurselor.
FMI a anuntat in septembrie ca a colectat resursele suplimentare de 500 miliarde dolari promise in cadrul summitului G20 din aprilie, sub forma unor imprumuturi de la state si prin vanzari de obligatiuni.
Insa Strauss-Kahn a precizat la Istanbul ca va fi nevoie de mai multe resurse, pentru a determina statele sa acumuleze rezerve mai scazute si pentru a avea incredere in capacitatile de creditare ale Fondului.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des