Provident Financial Romania a deschis o sucursala la Cluj-Napoca
Data publicarii: 02-10-2009 | AfaceriCompania de credite de consum Provident Financial Romania a deschis, joi, o sucursala in Cluj-Napoca, a patra suscursala deschisa de companie in acest an.
"Prin inaugurarea acestei sucursale, a patra din 2009, Provident isi continua planurile de dezvoltare in Transilvania, o zona extrem de importanta pentru noi. Am lansat operatiunile in Cluj-Napoca in iulie 2008, iar evenimentul de astazi reprezinta dovada succesului pe care imprumutul la domiciliu il are in acest oras: 3.000 de clujeni au apelat la serviciile noastre de la inceputul activitatii", a declarat Russell Johnsen, directorul general al companiei, prin intermediul unui comunicat de presa dat publicitatii.
Directorul Provident Financial a precizat ca scopul firmei este sa acorde clujenilor credite pe care acestia isi permit sa le ramburseze. "Data fiind importanta creditului in societatea actuala, incercam sa extindem beneficiile acestui produs si catre segmente de piata adesea trecute cu vederea de alte institutii financiare. Totodata, scopul nostru este sa oferim imprumuturi intr-un mod responsabil si bine gestionat, astfel incat ne asiguram pe cat posibil ca imprumutam sume de bani pe care clientii isi permit sa le restituie", a afirmat Russell Johnsen..
La inaugurare a fost prezent si ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii, Robin Barnett, carea a declarat ca Provident constituie un exemplu excelent de companie britanica cu performante deosebite in Romania.
Provident Financial are sucursale in judetele Brasov, Hunedoara, Mures, Sibiu, Covasna, Timisoara si Arad.
"In 2008, anul cu cea mai puternica extindere, Provident a investit aproape 20 milioane de euro in deschiderea de noi sucursale si extinderea operatiunilor. Provident Financial Romania este specializata in acordarea de imprumuturi de valoare mica, pe termen scurt, direct la domiciliul clientului. Creditele sunt acordate fara giranti in 48 de ore de catre reprezentantii companiei, care viziteaza apoi clientul in fiecare saptamana pentru a incasa ratele", se mai arata in comunicatul de presa al firmei.
Clientii Provident Financial pot imprumuta initial intre 400 la 2.500 de lei pe o perioada de pana la 52 de saptamani, iar clientii existenti, care au platit ratele la timp, pot solicita imprumuturi de pana la 3.000 de lei.
Provident Financial Romania este parte a grupului britanic International Personal Finance (IPF), care este prezenta in cinci tari din Europa Centrala si de Est, precum si in Mexic. IPF a anuntat pentru primul semestru din 2009 un profit brut de 14,2 milioane euro din operatiuni continue, valoarea imprumuturilor emise la nivel de grup depasind 361 milioane euro.
Provident Financial Romania si-a redus pierderea operationala la 2 milioane euro in primul semestru, de la 5,2 milioane euro cat inregistrase in aceeasi perioada din 2008, a declarat directorul de comunicare al companiei, Vlad Sandru.
Sandru a precizat ca firma a inasprit conditiile de acordare a creditelor inca de anul trecut, limitand astfel ritmul de crestere a numarului de clienti si volumului imprumuturilor acordate. In plus, compania a impus metode de control mai stricte pentru limitarea costurilor si a cheltuielilor de capital.
Cei mai multi dintre clientii Provident Financial Romania au venituri disponibile cuprinse intre 700 si 1.500 lei, valoarea medie a imprumuturilor acordate de companie fiind de aproximativ 1.200 lei.
Compania a inregistrat venituri de 17,5 milioane euro in primele sase luni din 2009, fata de 6 milioane euro in primul semestru din 2008.
Provident Financial Romania a oferit in prima jumatate a acestui an imprumuturi in valoare totala de peste 30 milioane euro, in crestere de la 13 milioane euro in perioada similara a anului trecut.
Provident Financial Romania este specializata in acordarea de imprumuturi de valoare mica, pe termen scurt de 6, 9 sau 12 luni, direct la domiciliul solicitantilor, persoanelor care, de obicei, nu se incadreaza in conditiile cerute de banci.
Pentru un imprumut de 1.000 lei pe o perioada de 39 de saptamani (9 luni), clientul trebuie sa restituie 67% din valoarea creditului, adica 670 lei, plus suma imprumutata, a explicat Sandru. Costul perceput de companie depaseste nivelul mediu al dobanzilor practicate de companiile obisnuite de finantare, dar Provident Financial mizeaza pe serviciile suplimentare pe care le asigura clientilor sai.
Astfel, compania acorda creditul in cel mult doua zile la domiciliul clientului, unde revine ulterior saptamanal pentru a ridica ratele, iar in cazul in care clientul nu isi poate plati de fiecare data la timp datoriile, nu este penalizat, costul total al imprumutului fiind fix. In plus, clientii au la dispozitie 7 zile in care pot rambursa principalul creditului, fara cheltuieli suplimentare, in cazul in care se razgandesc si vor sa anuleze contractul.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani