Oferiti vanzatorilor de apartamente cu 15% mai putin
Data publicarii: 30-09-2009 | ImobiliareAcesta este procentul uzual de micsorare a pretului cerut de vanzator pentru o garsoniera sau un apartament cu doua si trei camere. Garsonierele si apartamentele de trei camere, potrivit analizei magazinuldecase.ro, au crescut usor la pret, in timp ce apartamentele cu doua camere au continuat sa scada, dar nesemnificativ. Mai precis, luat pe fiecare categorie de imobil in parte, pe intervalul august-septembrie, valoarea medie a unei garsoniere in Bucuresti este de 49.500 de euro, in crestere cu 1% fata de luna august, cand pretul de strigare a fost de aproximativ 49.000 de euro. Cei care vor sa cumpere pot obtine insa un pret mai mic.
"Pretul efectiv de tranzactionare al garsonierelor poate fi mai mic cu aproximativ 15%, reducere provenita in urma negocierilor dintre cumparator si vanzator", spune Matei Malos, director la magazinuldecase.ro. Cu alte cuvinte, pretul mediu real al unei garsoniere in Bucuresti, daca se mai negociaza 15% din pret, este de 42.075 de euro.
Pentru imobilele de doua camere, pretul initial in luna septembrie a fost de 72.650 de euro, in timp ce in august acesta era de 73.000 de euro, inregistrandu-se astfel o scadere de 0,4%. Cu cei 15% reducere, in urma negocierilor, rezulta un pret mediu pentru apartamentelor de doua camere de 61.753 de euro. In cazul apartamentelor de trei camere, pretul mediu a crescut cu 0,6%, de la 100.000 de euro in august la 100.600 de euro in septembrie. Pretul la care se tranzactioneaza aceste apartamente, daca se ia in calcul indicele de 15% pe care se presupune ca il lasa proprietarul, este de 85.510 euro.
Comparativ cu 2009, in 2008, o garsoniera se vindea cu 74.200 de euro, mai mult cu 33% fata de septembrie 2009, un apartament cu doua camere avea un pret mediu de strigare de 109.000 de euro, cu 33% mai ridicat decat in prezent, iar un imobil cu trei camere avea o valoare initiala medie de 147.700 de euro, cu 32% mai mare decat in luna curenta.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice