Marfin injecteaza 10 milioane euro in capitalul subsidiarei din Romania
Data publicarii: 25-09-2009 | Finante-BanciMarfin Egnatia Bank a majorat capitalul social al subsidiarei din Romania cu 42,05 milioane lei, prin contributie in euro, pana la 170,75 milioane lei, conform unor documente oficiale ale bancii.
Astfel, contributia in numerar s-a facut in moneda europeana, respectiv 10 milioane euro, la un curs de schimb de 4,2051 lei/euro, iar majorarea de capital s-a realizat prin emiterea unui numar de 420,5 milioane de noi actiuni, la o valoare nominala de 0,10 lei.
In urma majorarii, noul capital social al subsidiarei Marfin Bank, de 170,75 milioane lei, este constituit din 6,56 milioane lei, 19,2 milioane dolari (echivalentul a 35,45 milioane lei) si 33,5 milioane euro (echivalentul a 128,74 milioane lei). Contributia in euro a fost realizata la cursuri de schimb diferite.
Cinci actionari ai bancii, respectiv Vassilios Theocharakis, Alexandros Bakatselos, Kiriakos Mamidakis, Vassilios Flouris si Despina Theocharakis, au decis sa nu contribuie la majorarea de capital propusa in mod proportional cu cota lor de participare la capitalul social al bancii.
"In conformitate cu prevederile actului constitutiv al Marfin Bank, in cazul in care un actionar opteaza sa nu participe la majorarea propusa proportional cu participarea sa la capital, ceilalti actionari vor avea dreptul sa subscrie si sa plateasca, integral sau partial, actiunile suplimentare care ar fi fost altfel subscrise si platite de actionarii neparticipanti", arata documentul.
Dupa majorare, Marfin Egnatia Bank detine 99,23% din actiunile bancii, iar Vassilios Theocharakis, Alexandros Bakatselos, Kiriakos Mamidakis, Vassilios Flouris si Despina Theocharakis au participatii cuprinse intre 0,045% si 0,34%.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice