ANIMMC sustine si promoveaza antreprenoriatul feminin
Data publicarii: 15-08-2006Deoarece pana in 2005, in Romania, nu exista nici un suport financiar care sa promoveze femeile in lumea business-ului, Conducerea Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie a initiat acest program care sa raspunda necesitatii pregatirii si dezvoltarii culturii antreprenoriale a femeilor implicate in toate domeniile de activitate, chiar si a celora care provin din mediul rural. Astfel, anul acesta se va desfasura cea de-a doua editie.
Obiectivul vizat consta in promovarea unui sistem formativ care sa faciliteze mobilitatea femeilor pe piata fortei de munca si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora, in scopul implicarii lor in structuri economice private, in contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si a prejudecatilor existente la nivel local.
Vor fi organizate si se vor desfasura cursuri gratuite de pregatire antreprenoriala pe durata a cinci zile, de luni pana vineri inclusiv, in sapte locatii. Este vorba despre: municipiile Braila ,Vaslui, Bistrita - Nasaud , Miercurea Ciuc, Deva, Drobeta Turnu Severin ,Busteni.
ANIMMC asigura cazarea in regim complet, suport de curs si certificatele de absolvire.
Participantele trebuie sa suporte doar cheltuielile de transport. Cursurile vor incepe in luna septembrie 2006.
Modalitatea de inscriere la cursuri este foarte simpla:
Fiecare potential beneficiar trebuie sa completeze integral formularul de inscriere prevazut in anexa nr. 1 a procedurii programului, insotit de urmatoarele documente justificative:
a) copie de pe buletinul/cartea de identitate al/a solicitantului;
b) copie de pe ultima diploma de studii;
Formularul de inscriere completat, insotit de documentele justificative, va fi depus la sediul ANIMMC din str. Poterasi nr. 11, sectorul 4, cod postal 040623, Bucuresti sau transmis prin posta si va fi inregistrat in registrul special al "Programului national multianual pe perioada 2005- 2008 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul IMM". Formularul de inscriere este disponibil si pe pagina de Internet la adresa: http://www.animmc.ro/programe/programe2006/
Conditiile de participare sunt mai mult decat simple:
- femeile care au cetatenie romana si care indeplinesc la data depunerii formularelor de inscriere, urmatoarele criterii de eligibilitate:
a)au varsta peste optsprezece ani;
b)sunt absolvente a minim opt clase;
c)s-au inscris in program pe baza formularului de inscriere ce este disponibil si pe pagina de internet a agentiei nationale pentru intreprinderi mici si mijlocii si cooperatie: http://www.animmc.ro/programe/programe2006/.
d)pentru fiecare locatie se aloca prioritar maximum cinci locuri femeilor care provin din mediul rural, medii sociale defavorizate si minoritati etnice
e)nu beneficiaza de acest program persoanele care desfasoara activitati de consultanta si cele care au absolvit in anul anterior cursul de pregatire antreprenoriala derulat in cadrul prezentului program.
Aceste cursuri vor deschide noi oportunitati de afaceri si vor crea avantaje competitive pe piata fata de concurenta. Practic, reprezinta una dintre cele mai potrivite instrumente folosite pentru a contracara prejudecatile in privinta promovarii antreprenoriatului feminin si a egalitatii de sanse.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani