Prostitutia - 100 de milioane de euro la buget
Data publicarii: 23-09-2009 | ActualitateEstimarile facute de presa, caci cele oficiale lipsesc, difera foarte mult intre ele. Se poate insa aproxima ca valoarea acestei industrii in Romania este de cel putin 450 de milioane de euro, respectiv 0,3% din PIB.
Estimarile presei arata ca veniturile din prostitutie se cifreaza anual intre 450 si 600 de milioane de euro, ceea ce ar insemna practic un venit pentru bugetul de stat in jur de 16% doar din cota unica. Spre exemplu, intr-un articol din revista "Capital" aparut in 2007 se arata ca "in Romania, potrivit unor ONG-uri, ar lucra intre 20.000 si 40.000 de prostituate, la care se adauga alte 10-20.000 aflate in prezent in strainatate.
Potrivit comisarului-sef Gheorghe Barbulescu, din cadrul Directiei de Investigatii Criminale din IGP, exista cam trei categorii de tarife practicate: de la zece la cateva zeci de lei pentru prostituatele mai putin inzestrate fizic (care reprezinta majoritatea), intre 50 si 200 de lei pentru cele ceva mai aratoase sau pentru prostituatele de ocazie (ar putea exista in jur de 5.000 din aceasta categorie, cred organizatiile nonguvernamentale specializate) si de la 100 de dolari in sus pentru profesionistele de lux (cateva sute in toata tara).
Luand in calcul cifrele de mai sus si o medie de doi clienti pe zi, rezulta ca, anual, in acest domeniu se incaseaza nu mai putin de 450 de milioane de euro".
O analiza facuta in 2005 de catre "Saptamana Financiara" era mai optimista privitor la potentialul industriei. Veniturile din prostitutie pot ajunge si la 600 de milioane de euro anual, bineinteles calculele bazandu-se pe prezumtia ca fiecare angajata ar deservi zilnic doi clienti. Nu se stie daca analizele facute de cele doua publicatii includ elemente precum concediile de odihna, ore suplimentare, concedii medicale etc.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice