FMI este ingrijorat de pierderile provocate economiei mondiale de actuala criza
Data publicarii: 23-09-2009 | InternationalFondul Monetar International (FMI) s-a aratat ingrijorat de pierderile pe care economia mondiala le va suferi si in anii urmatori, ca urmare a crizei financiare, ce-si va prelungi efectele asupra productiei, investitiilor si locurilor de munca, potrivit AFP.
"Crizele bancare au in general repercusiuni durabile asupra productiei, chiar daca economia se redreseaza. Scaderea ratei de ocupare, a investitiilor si a productivitatii sunt alti factori care contribuie la prelungirea pierderilor generate de productie", potrivit unui comunicat al FMI.
Concluziile fac parte dintr-un capitol al "previziunilor economice mondiale" publicat marti, in vederea reuniunii anuale a FMI de la Istanbul din octombrie. Ele sunt rezultatul unui studiu asupra a 88 de crize bancare derulate in ultimii 40 de ani. .
"Pierderile de productie pe termen mediu, ca urmare a crizelor bancare, sunt considerabile. La sapte ani dupa criza, productia este inferioara, in medie cu 10% tendintei (pe care ar fi avut-o fara impactul crizei)", se mai arata in raport.
FMI considera ca motivele tin de scaderea productiei, in prima parte a crizei, urmata de scaderea investitiilor si a ocuparii la nivel mondial.
"Analiza acestor factori ar putea da o estimare privind tendinta probabila a productiei dupa criza bancara actuala si tipul de politici care ar putea ajuta la reducerea pierderilor finale", a subliniat Fondul, care a adaugat ca o asemenea analiza nu da motive de optimism asupra perspectivelor productiei pe termen mediu .
Raportul FMI a aparut cu doua zile inainte de summit-ul G20, la care se va discuta, printre altele, si despre continuarea masurilor de relansare economica.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des