Care sunt cei mai fericiti angajati
Data publicarii: 21-09-2009 | HR/CariereAntreprenorii au rata cea mai inalta de multumire dintre toate ocupatiile analizate in cadrul ultimului studiu "Indexul profesional al multumirii" realizat de Gallup in Statele Unite ale Americii.
In ciuda faptului ca lucreaza mai multe ore decat angajatii obisnuiti, iar veniturile lor sunt, in medie, mai mici decat ale managerilor si personalului inalt calificat, afaceristii totusi au ocupat prima pozitie a indexului, fapt care arata, potrivit analistilor Gallup, ca programul prelungit este un factor de nemultumire doar pentru cei neangajati afectiv in munca pe care o presteaza.
Imediat dupa afaceristi in topul celor mai fericiti angajati urmeaza personalul inalt calificat, managerii, fermierii si agentii de vanzari. In partea de jos a clasamentului, a angajatilor cel mai putin multumiti, sunt lucratorii din industria manufacturiera, transport si servicii.
Clasarea surprinzatoare a fermierilor in randul profesiilor cu cei mai fericiti lucratori se explica prin gradul de autonomie crescut, asemanator afaceristilor, desi conditiile de munca si veniturile sunt incomparabile.
Mai mult, fermierii s-au clasat imediat dupa afaceristi si la categoria "Mediu de lucru", lipsa sefilor si a ierarhiei specifice companiilor parand sa aiba rolul determinant in ambele cazuri.
Alte doua categorii la care fermierii au ocupat prima pozitie a indexului au fost "Sanatatea Emotionala" si "Cat de sanatoasa este ocupatia prestata".
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman