Actionarii spera ca Nova Bank sa fie preluata de un fond american
Data publicarii: 15-08-2006Potrivit unor surse din mediul bancar, banca centrala ar fi retras, saptamana trecuta licenta de functionare a Nova Bank, deoarece banca n-a reusit sa-si majoreze rezervele minime obligatorii la nivelul impus de BNR si nu avea lichiditati si fonduri proprii suficiente.
Contactat de NewsIn, prim viceguvernatorul Florin Georgescu, care coordoneaza departamentul de supraveghere a BNR, a declarat ca banca centrala nu a publicat nici un anunt oficial in acest sens si ca nu poate comenta posibilitatea vreunei retrageri de licenta.
Purtatorul de cuvant, Mugur Stet, nu a infirmat, dar nici nu a confirmat retragerea licentei Nova Bank de catre BNR. El a precizat ca o asemenea decizie a consiliului de administratie al bancii centrale intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial.
Licenta de functionare poate fi retrasa unei banci in situatia in care banca respectiva nu mai indeplineste conditiile de functionare, a mai spus Stet.
Conducerea bancii nu a putut fi contactata, luni, pentru a comenta situatia.
Potrivit autoritatii fiscale, Nova Bank avea datorii catre diversele bugete ale statului, la finalul lunii iunie, de aproape un milion de lei (peste 936.000 lei), suma echivalenta cu peste 262.000 euro.
Restantele fata de bugetul de stat se ridicau la 116.670 lei (32,693 euro). Obligatiile restante la bugetul asigurarilor sociale de stat ale Nova Bank, dupa primul semestru al acestui an, erau de 515.665 lei (144.500 euro). Obligatiile restante la bugetul asigurarilor pentru somaj ale bancii se ridicau la 79.829 lei, potrivit informatiilor publicate pe pagina de internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).
La finalul primului semestru din 2006, Nova Bank avea active in valoare de 29 milioane lei (8,12 milioane euro), in scadere cu 100.000 lei fata de sfarsitul anului trecut si avea cota cea mai mica din piata bancara romaneasca, de 0,02%.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice