Averea mondiala si numarul de milionari au scazut din cauza crizei
Data publicarii: 15-09-2009 | InternationalRecesiunea globala din 2008 a provocat prima scadere mondiala, din ultimul deceniu, a activelor aflate sub administrare si a numarului de milionari, se arata intr-un studiu al firmei de consultanta Boston Consulting Group, informeaza Reuters.
Boston Consulting Group a examinat activele gestionate de industria de asset management si a apreciat ca in 2008 averea mondiala a scazut cu 11,7 procente pana la 92.400 miliarde de dolari. Firma de consultanta estimeaza ca va fi nevoie de sase ani pentru o revenire la nivelul din anul 2007.
America de Nord, in special SUA, a fost regiunea cea mai grav lovita, raportand un declin de 21,8 procente a averilor gestionate de firmele de asset management pana la 29.300 miliarde de dolari, in special din cauza loviturilor inregistrate de investitiile in actiuni pe piata din SUA. De asemenea au fost afectate si centre importante industria de asset management precum Elvetia si Caraibe, unde activele au scazut pana la 6.700 miliarde de dolari in 2008 de la 7.300 miliarde de dolari in 2007, adica o contractie de opt procente.
Europa a raportat active sub administrare de 32.700 miliarde de dolari, devansand America de Nord in calitate de cea mai bogata regiune a lumii, chiar daca valoarea totala a averilor din regiune a scazut cu 5,8 procente.
Singura regiune a lumii care a raportat o crestere a activelor sub administrare, cu trei procente in plus fata de 2.400 miliarde de dolari in 2007 pana la 2.500 miliarde de dolari in 2008.
Criza 'a afectat increderea intr-un mod pe care nu l-am mai vazut de mult timp', a declarat directorul operational de la biroul Boston Consulting Group din New York, Bruce Holley.
Studiul BCG estimeaza ca activele gestionate de firmele de asset management nu vor reveni la nivelul din 2007, respectiv 108.500 miliarde de dolari, decat abia in 2013, adica dupa o perioada de sase ani.
De asemenea, criza economica i-a afectat si pe milionarii care au facut investitii riscante in perioada de boom a economiei. Sub acest aspect, Europa si America de Nord au fost regiunile cele mai grav lovite, afisand un declin de 22 de procente. SUA numara 3,9 milioane de milionari, cea mai mare populatie de milionari de pe glob. In schimb, Singapore are cea mai mare densitate de milionari, 8,5 procente din populatie. Alte tari incluse in acest top sunt Elvetia, unde 6,6 procente din populatie sunt milionari, Kuweit, 5,1 procente, Emiratele Arabe Unite, 4,5 procente si SUA cu 3,5 procente.
AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman