Multinationalele aduc Telefonica in Romania
Data publicarii: 15-09-2009 | AfaceriOperatorul telecom spaniol Telefonica, al doilea jucator din Europa ca venituri si singurul dintre cele patru mari grupuri de profil la nivel continental care nu avea o prezenta directa in Romania, a anuntat deschiderea unui birou local, prin care va deservi, pentru inceput, multinationalele active pe piata romaneasca.
Spaniolii intra astfel pe o piata telecom in care France Telecom, Vodafone si Deutsche Telekom, marile grupuri rivale, isi disputa suprematia in conditiile unei rate de penetrare a telefoniei mobile de peste 130% si ale unei plafonari a veniturilor generate de serviciile de voce.
"Capacitatile tehnologice globale ale Telefonica ne permit sa furnizam rapid si eficient atat solutii fixe, cat si mobile companiilor multinationale din intreaga lume. Compania progreseaza bine si se dezvolta in concordanta cu strategia de extindere a prezentei si serviciilor catre clientii companii, deja anuntata din decembrie 2008", a declarat Matthew Key, presedinte si CEO al Telefonica Europe.
Miscarea Telefonica face parte din strategia de a deschide birouri in 15 tari in care compania nu avea o prezenta directa, la solicitarea multinationalelor partenere cu operatorul spaniol. Compania va dezvolta, ulterior deschiderii birourilor, o infrastructura IP MPLS, ce permite dezvoltarea unor retele virtuale, tehnologie pe baza careia isi va furniza serviciile.
La inceputul lunii septembrie, Catalin Marinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANCOM), declara pentru Business Standard ca, desi in prezent nu exista cerere pentru o noua licenta 3G, isi pastreaza ideea reorganizarii spectrului, pentru posibilitatea aparitiei unui nou jucator pe piata, nominalizand Telefonica drept potential nou-intrat.
"Se extinde astfel lista marilor grupuri internationale de telecomunicatii prezente in Romania. Intrarea unui mare jucator international pe piata romaneasca transmite un mesaj pozitiv cu privire la potentialul acestui sector. Sper ca acest punct de prezenta va permite Telefonica sa identifice oportunitati interesante pe piata romaneasca si ca in anii viitori vom vedea si investitii in infrastructura din partea acestui jucator", spune Marinescu, in urma anuntului oficial al spaniolilor.
Romania este piata in care Vodafone si Orange au avut cele mai mari scaderi ale veniturilor in T2 2009, raportat la operatiunile grupurilor.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman