Topul celor mai neobisnuite mancaruri preparate in restaurante
Data publicarii: 14-09-2009 | LifestyleDesi experimentarea unor noi senzatii face parte din farmecul calatoriilor in tari cu traditii diferite, pana si cei mai aventurosi turisti ar putea sa se simta depasiti de provocarile culinare descrise de VirtualTourist.com, site care a intocmit o lista cu o parte din cele mai neobisnuite mancaruri preparate pe glob.
1. Inghetata cu sange de porc, vanduta pe toate strazile din Taiwan. Contine o combinatie de gheata cu sange de porc si orez, ambalata asemenea inghetatei pe bat din magazinele obisnuite.
2. Caracatite vii, preparate in multe din restaurantele sud-coreene. Cunoscatorii spun ca tot secretul consta in mancarea rapida a vietatii.
3. Lacustele sunt preparate pe scara larga in Uganda si alte tari africane. Sunt prinse in timpul sezonului ploios si vandute fara aripi si picioare.
4. Lutefisk, mancare traditionala in Norvegia, este carne de cod macerata in soda caustica, apoi clatita din nou si apoi gatita de obicei la cuptor sub supraveghere pentru a evita dezintegrarea ei. Un lutefisk perfect preparat are consistenta unei gelatine groase, alcatuita din mai multe straturi suprapuse de peste.
5. Larvele, in ciuda parerii generale, nu sunt o mancare specific asiatica, ci australiana si neozeelandeza. Ele sunt apreciate pentru continutul mare de proteine.
6. Vin din sarpe, cocktail intalnit in Vietnam, este baut pentru pretinsele sale proprietati medicale. Este facut din sange de sarpe si imbuteliat in sticle cu un sarpe sau alta creatura in interior.
7. Magarii nu mai sunt folositii demult in Italia ca animal de tractiune. In schimb, sunt apreciati pentru carnea lor. Multe dintre restaurantele italiene prepara mancaruri pe baza de carne de magar.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman