Fosti traderi la bursa organizeaza tururi pentru turisti pe Wall Street
Data publicarii: 11-09-2009 | TurismExista si un turism de criza in cel mai propriu sens posibil.Pe celebra artera new-yorkeza Wall Street, fosti traderi si angajati in gigantii financiari au devenit ghizi gata sa va explice totul despre criza financiara.
Obligatiunile de risc, fonduri speculative, colapsurile de legenda neagra ale bancilor Bear Sterns si - mai ales Lehman Brothers - sunt notiuni explicate pe intelesul tuturor chiar de cei care le cunosc cel mai bine - fosti traderi de succes pe pe Wall Street, ruinati.
"Turul crizei financiare este o plimbare de doua ore in zona Wall Street. Iar ceea ce le oferim realmente oamenilor sunt propriile noastre povesti, in care spunem ce s-a intamplat in timpul crizei financiare", spune un fost trader.
Povestile se invart in jurul datei fatidice de 15 septembrie 2008, cand una din cele mai sigure banci de investitii, Lehman Brothers, si-a anuntat intrarea in faliment. Pe o piata deja secatuita de bani, unul cate unul, gigantii financiari cadeau in genunchi si apelau la mila contribuabilului, iar indicii bursieri intrau in picaj. Ghizii turului crizei spun astfel de povesti pe un ton cu atat mai pertinent cu cat ei insisi au contribuit la nasterea teribilului fenomen, simtit acum de intreaga planeta.
"Eu tranzactionam obligatiuni de tip CDO - fix acel tip de produse financiare pe care oamenii dau vina pentru aceasta criza - asa ca am vazut de foarte aproape caderile AIG, Lehman Brothers sau Bear Sterns si tot ce s-a intamplat aici. Asa ca le spun oamenilor toate aceste povesti", mai spune fostul trader.
Ghizii de criza au toate sansele sa nu mai faca fata musteriilor chiar pe 15 septembrie, cand se implineste un an de la momentul-cheie al crizei. Presedintele Barack Obama insusi va veni martea viitoare pe Wall Street sa sustina un discurs-cheie despre recesiunea economica si, mai ales, despre ce-i asteapta pe americanii saraciti de criza.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice