Bancomatele Bancii Italo Romena accepta cardurile Visa cu cip
Data publicarii: 14-08-2006“Actualizarea retelei noastre de bancomate pentru a accepta tehnologia bazata pe cip este doar o prima etapa in imbunatatirea ofertei noastre de servicii. Ca urmare a adoptarii acestei tehnologii pe partea de acceptare, ne pregatim si pentru emiterea propriului nostru card cu cip pana la mijlocul anului viitor”, a spus Atos Varusio, General Manager Banca Italo-Romena.
“Doresc sa felicit Banca Italo Romena pentru contributia importanta la dezvoltarea tehnologiei cardurilor cu cip in Romania. De acum, reteaua de bancomate a bancii poate accepta cardurile Visa emise oriunde in lume iar noile masurile de securitate vor permite ca tranzactiile desfasurate sa fie mai sigure” a spus Catalin Cretu, Vicepresedinte Visa International CEMEA.
Cardurile cu cip, sau asa numitele carduri inteligente, sunt carduri bancare cu un cip incorporat, cu suficienta capacitate de stocare pentru a oferi noi optiuni de plata si servicii, securitate sporita, o comoditate mai mare in folosire decat cardurile traditionale cu banda magnetica.
Cardurile cu cip sunt deja o realitate pentru milioane de oameni din toata lumea. La sfarsitul anului 2005, existau 194 milioane de carduri cu cip si 4 milioane de terminale acceptatoare la nivel mondial. In regiunea CEMEA, 5% din cardurile Visa sunt cu cip, 13% din bancile emitente folosesc aceasta tehnologie, 45% din bancile acceptatoare si 5% din bancile care accepta carduri la bancomate.
In Romania au fost emise deja peste 20.000 de carduri cu cip, reprezentand insa mai putin de 1% din numarul total de carduri Visa. Continuarea procesului de migrare catre tehnologia cardului cu cip va contribui la alinierea Romaniei la alte piete mai avansate, care sunt deja membre UE, si va oferi o protectie sporita impotriva fraudei.
Tehnologia cipului poate oferi:
SECURITATE: Cardurile sunt extrem de dificil de falsificat. Acest lucru inseamna ca bancile vor inregistra pierderi mai mici cauzate de fraude si detinatorii de carduri si comercianti vor fi mai protejati
VITEZA: Multe dintre tranzactii se pot desfasura in conditii de siguranta offline, fara a contacta banca emitenta, datorita configuratiilor de securitate existente in cip. Aceasta inseamna ca tranzactiile sunt mai rapide, iar serviciile oferite clientilor mai bune. De asemenea, sunt reduse facturile telefonice pentru banci si comercianti.
FUNCTIONALITATE: Memoria aditionala pe care o are cipul ofera multi-functionalitate si posibilitatea pentru liniile aeriene, magazine, hoteluri si alti comercianti sa ofere programe de loialitate, in plus fata de aplicatiile financiare, pe un singur card. Cardurile cu cip pot fi si personalizate pentru fiecare utilizator in parte.
LONGEVITATE: componentele dinamice ale cipului permit imbunatatirea produsului fara sa fie nevoie de inlocuirea cardului.
Incepand cu 1 ianuarie 2006, bancile din regiunea CEMEA care au migrat catre tehnologia cu cip vor avea un avantaj competitiv fata de bancile care inca nu au migrat, pentru ca vor beneficia de regula Visa a transferului de raspundere, care le va proteja impotriva pierderilor cauzate de frauda. Incepand cu aceasta data, daca se deruleaza o tranzactie frauduloasa si numai una dintre partile implicate dispune de tehnologia cipului, atunci doar aceasta parte va fi protejata impotriva pierderilor prin frauda. Ca urmare, cu cat bancile din Romania vor migra mai rapid catre cip si se vor putea proteja impotriva acestor riscuri, cu atat va fi mai bine.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice