Global Finance: Topul celor mai sigure banci din 2009

Data publicarii: 09-09-2009 | Finante-Banci

Revista americana Global Finance a publicat, pentru al 18-lea an consecutiv, lista celor mai sigure 50 banci din lume, de data aceasta contextul fiind unul aparte fata de restul anilor, urmare a crizei financiare ai carei principali actori au fost chiar institutiile de imprumut.

Din aceasta cauza, foarte multe nume care apareau cu regularitate pe primele pozitii ale clasamentelor anterioare, au disparut definitiv sau au ajuns in partea inferioara a topului.

Bancile au fost selectate din randul celor mai mari 500 de banci mondiale. Ulterior, situatia lor financiara a fost analizata pe baza catorva criterii, precum valoarea totala a activelor, ratingul creditelor, cifra de afaceri etc.

Dintre cele 50 de banci doar sase sunt si in Romania, dintre care doar una cu prezenta semnificativa: Societe Generale, actionarul majoritar al BRD. BNP Paribas este prezenta prin intermediul companiei de credit de consum Cetelem, Intesa Sanpaolo prin active in sistemul bancar, Deutsche Bank si La Caixa din Spania, prin mici birouri, iar Credit Agricole din Franta prin participatia la Emporiki Bank.

Conform Global Finance, cele mai sigure 10 banci sunt urmatoarele:

  1. KfW, Germania
  2. Caisse des Depots et Consignations, Franta
  3. Bank Nederlands Gemeenten, Olanda
  4. Landwirtschaftliche Rentenbank, Germania
  5. Zuercher Kantonalbank, Elvetia
  6. Rabobank Group, Olanda
  7. Landeskreditbank Baden-Wuerttemberg-Foerderbank, Germania
  8. NRW. Bank, Germania
  9. BNP Paribas, Franta
  10. Royal Bank of Canada, Canada

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: