UNCTAD avertizeaza in legatura cu riscul aparitiei unor noi bule financiare
Data publicarii: 09-09-2009 | InternationalConferinta Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD) a avertizat in legatura cu aparitia unor noi bule financiare, care risca sa pericliteze revenirea economica, relateaza AFP.
"Trebuie sa prevenim aparitia unor noi bule speculative" in sectorul financiar, a declarat secretarul general al UNCTAD, Supachai Panitchpakdi, la o intalnire cu presa.
"Daca analizam situatia finantelor publice din principalele economii, inclusiv din Asia, vom observa ca aceste tari lupta impotriva crizei cu aceleasi mijloace care a provocat-o", a explicat el.
"Luptam impotriva problemelor de acces la lichiditate injectand mai multa lichiditate, acesta este motivul pentru care observam aceste bule care apar in pietele bursiere din intreaga lume", a adaugat Panitchpakdi.
El pledeaza pentru o reforma reala a sectorului financiar, in conditiile in care sunt semnale care indica o reintoarcere la comportamentul de dinaintea crizei. secretarul general al UNCTAD a subliniat ca dezvoltarea in exces a activitatilor financiare in detrimentul celorlalte sectoare economice a fost cauza crizei.
Supachai Panitchpakdi considera aceasta situatie cu atat mai ingrijoratoare cu cat economia mondiala nu a si-a revenit inca.
El sustine ca nivelul cresterii mondiale din urmatorii doi ani va fi inevitabil mai scazut, desi Asia, sustinuta de China, ar urma sa revina curand la ritmul de crestere inregistrat inainte de criza.
Potrivit raportului anual al UNCTAD cu privire la comert si la dezvoltare in anul 2009, criza este departe de final. "Gravitatea si amploarea crizei sunt fara precedent si nicio tara nu a fost scutita", a precizat organizatie, estimand ca PIB-ul mondial ar urma sa scada in acest an cu peste 2,5%.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman