Oamenii de afaceri se simt indezirabili in Rusia, afirma un oligarh
Data publicarii: 07-09-2009 | InternationalOamenii de afaceri se simt "indezirabili" in Rusia, a declarat oligarhul Vladimir Potanin, pentru Vedomosti, criticand atitudinea Rusiei fata de antreprenori, relateaza AFP.
In opinia proprietarului holdingului Interros, climatul de afaceri s-a schimbat comparativ cu anii '90 - perioada considerata de multi rusi ca una de privatizari salbatice in cursul carora cateva persoane s-au imbogatit in detrimentul restului populatiei.
"Acum, intrebarea principala pentru omul de afaceri este daca societatea il va accepta, daca activitatea sa va fi necesara si utila pentru tara. Nimeni nu vrea sa fie exclus. Orice persoana normala trebuie sa se simta bine in propria tara, sa vada ca este utila, ca este respectata. Uneori, acest lucru este mai important decit creditele, notarile, cotatiile la Bursa", a spus omul de afaceri.
"Cred ca un antreprenor corect merita respect, pentru ca a creat produse si servicii, noi locuri de munca, isi plateste impozitele", a adaugat el.
Oligarhul a subliniat ca "statul a devenit mai puternic si mai previzibil" in ultimul deceniu, cu persoane "mai competente la putere".
Insa acest lucru nu il impiedica insa sa remarce aparitia unei "extinderi a drepturilor functionarilor sau un nivel de coruptie".
Intrebat ce isi doreste pentru urmatorii zece ani, Potanin a pledat pentru "ameliorarea treptata a climatului de afaceri", cu diminuarea "barierelor birocratice".
Oligarhii sunt foarte afectati de criza economica. Potrivit Forbes, averea lui Potanin, clasat pe locul 19 in topul celor mai bogate persoane din Rusia, a ajuns de la 22,4 miliarde de dolari in 2008 la 2,1 miliarde anul acesta.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului