Vacantele cu charterul, la pret de autocar
Data publicarii: 05-09-2009 | TurismReducerile de pana la 50% promovate de companiile aeriene i-au cucerit pe clientii cu bugete mici, scotand pe tusa cursele terestre.
Vacantele cu avionul au trecut autocarele pe linie moarta. La finele anului trecut, operatorii se asteptau ca, in sezonul estival, cererile pentru excursiile cu autocarul sa domine piata, dar aparitia reducerilor masive pentru pachetele turistice ce includ zboruri charter le-au modificat perspectiva.
Tarifele in cazul transportului aerian au scazut in acest sezon cu 30%, pana la 50%, in cazul ofertelor "Plateste unul si merg doi". "Aceste discounturi au facut ca preturile pentru sejururile cu avionul sa ajunga la nivelul celor cu autocarul. Iar turistii au ales prima varianta, pentru ca drumul dureaza numai doua-trei ore si se castiga astfel zile de vacanta", explica Ciprian Enea, consultant besttourism.ro.
Mai ieftin si mai rapid
In afara de circuitele europene, autocarele erau, anii trecuti, o varianta ieftina pentru un sejur in Grecia sau in Turcia. Turistii care optau pentru aceste pachete nu-si permiteau o vacanta cu avionul si incercau sa se incadreze intr-un buget de 200-250 euro/persoana sau intentionau sa vada in timp scurt multe locuri renumite din Europa, iar daca mergeau cu avionul dintr-un oras in altul, plateau foarte mult, explica specialistii.
Pentru a nu-si pierde clientii pe fondul crizei, companiile aeriene au invadat piata cu oferte speciale: o calatorie dus-intors pana la New York a scazut sub 450 de euro, iar intre Capitala si anumite destinatii europene s-a ajuns si la 0,1 euro plus taxe. Un bilet dus-intors catre destinatii din Canada costa acum intre 550 si 700 de euro.
Scaderile de preturi s-au extins si asupra inchirierii aparatelor in regim charter, facand aceste excursii accesibile si pentru bugete reduse.
Firmele de autocare n-au putut tine pasul cu aceste masuri si au pierdut masiv clienti, desi au redus tarifele cu pana la 20%-25%.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii