Vacantele cu charterul, la pret de autocar
Data publicarii: 05-09-2009 | TurismReducerile de pana la 50% promovate de companiile aeriene i-au cucerit pe clientii cu bugete mici, scotand pe tusa cursele terestre.
Vacantele cu avionul au trecut autocarele pe linie moarta. La finele anului trecut, operatorii se asteptau ca, in sezonul estival, cererile pentru excursiile cu autocarul sa domine piata, dar aparitia reducerilor masive pentru pachetele turistice ce includ zboruri charter le-au modificat perspectiva.
Tarifele in cazul transportului aerian au scazut in acest sezon cu 30%, pana la 50%, in cazul ofertelor "Plateste unul si merg doi". "Aceste discounturi au facut ca preturile pentru sejururile cu avionul sa ajunga la nivelul celor cu autocarul. Iar turistii au ales prima varianta, pentru ca drumul dureaza numai doua-trei ore si se castiga astfel zile de vacanta", explica Ciprian Enea, consultant besttourism.ro.
Mai ieftin si mai rapid
In afara de circuitele europene, autocarele erau, anii trecuti, o varianta ieftina pentru un sejur in Grecia sau in Turcia. Turistii care optau pentru aceste pachete nu-si permiteau o vacanta cu avionul si incercau sa se incadreze intr-un buget de 200-250 euro/persoana sau intentionau sa vada in timp scurt multe locuri renumite din Europa, iar daca mergeau cu avionul dintr-un oras in altul, plateau foarte mult, explica specialistii.
Pentru a nu-si pierde clientii pe fondul crizei, companiile aeriene au invadat piata cu oferte speciale: o calatorie dus-intors pana la New York a scazut sub 450 de euro, iar intre Capitala si anumite destinatii europene s-a ajuns si la 0,1 euro plus taxe. Un bilet dus-intors catre destinatii din Canada costa acum intre 550 si 700 de euro.
Scaderile de preturi s-au extins si asupra inchirierii aparatelor in regim charter, facand aceste excursii accesibile si pentru bugete reduse.
Firmele de autocare n-au putut tine pasul cu aceste masuri si au pierdut masiv clienti, desi au redus tarifele cu pana la 20%-25%.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice