Bancile bat la usa asociatiilor de locatari
Data publicarii: 04-09-2009 | Finante-BanciAdministratorii de bloc pot sa incaseze intretinerea intr-un cont bancar, sa plateasca utilitatile prin virament si sa constituie un depozit pentru fondul de rulment. Bancile au lansat pachete de produse pentru asociatiile de proprietari ce contin conturi curente, depozite sau internet banking. Creditele se lasa asteptate.
Imaginea administratorului care incaseaza luna de luna intretinerea intr-o dependinta a blocului pare demodata. Cu atat mai mult aceea in care el merge cu o sacosa de bani sa plateasca utilitatile. Mai multe banci si-au dat seama de acest lucru si ofera acum pachete de produse si servicii special destinate asociatiilor de proprietari. Printre acestea se numara Piraeus Bank, Alpha Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank si ProCredit Bank.
Pachetele contin conturi curente, conturi de economii, depozite, internet banking sau call center. Astfel, presedintele asociatiei de proprietari poate sa incaseze intretinerea direct in contul deschis la banca, sa gestioneze situatia acestuia pe internet si sa efectueze platile catre furnizorii de utilitati. In plus, fondul de rulment poate fi depus intr-un cont de economii sau intr-un depozit la termen la dobanzi de pana la 10% pe an.
De exemplu, la ING Bank, contul curent este remunerat cu o dobanda de 9% pe an, iar bonificatia oferita de ProCredit Bank la contul de economii este de 6% pe an pentru lei. "Astfel de produse incurajeaza asociatiile de propietari sa inceapa sa lucreze cu bancile", apreciaza Mihai Mereuta, presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat. La Piraeus Bank (pachetul "Bunul Gospodar") si la ProCredit Bank ("ProAsociatii de Proprietari"), pentru deschiderea si administrarea contului curent nu se percepe comision.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice