Ce trebuie sa faci ca sa-ti maresti salariul in mediul privat
Data publicarii: 04-09-2009 | HR/CariereDesi in perioada de criza angajatii neproductivi sunt disponibilizati, companiile care doresc performeri de la firmele concurente "au iesit la vanat" si sunt dispuse sa plateasca pentru acest lucru, chiar si pachetul salarial de relocare. "Relocarea in Bucuresti din provincie implica de cele mai multe ori o crestere in medie a veniturilor cu 30-40%. Din Bucuresti in provincie, nu sunt implicate cresteri salariale", a declarat pentru Gandul Claudia Indreica, managing partner SC Psihoselect si membru HR Club.
De asemenea, exista si posibilitatea relocarii dintr-un oras de provincie in altul. Spre exemplu, un director de productie din judetul Cluj a acceptat functia de director operational la Brasov. Astfel, relocarea a prespus o crestere salariala de 20%, locuinta de serviciu, masina, bonusuri a caror incasare presupunea cresterea veniturilor per total cu aproximativ 50%, mai spune Indreica.
Totusi, fata de anii anteriori, cand relocarea presupunea cresterea veniturilor chiar si cu mai mult de 50%, in unele cazuri, criza a obligat companiile sa reduca si aceste costuri. "Fata de anii anteriori, pachetele salariale oferite au scazut, uenori si cu 30-40%. Statisticile spun ca un manager care isi cauta de lucru are tendinta de a-si renegocia salariul si cu 30% in minus, dupa sase luni de cautare activa a unui loc de munca", a declarat Irina Manolescu, director executiv la Career Solutions International.
De regula, pachetele de relocare includ locuinta de serviciu, masina utilizata si in interes personal. De asemenea, in functie de zona unde este relocat angajatul, i se platesc doua-trei deplasari pe luna acasa, cu masina de serviciu sau cu avionul, iar daca se muta cu familia, primeste o suma fixa utilizata pentru mutare, care variaza intre 2.000 si 4.000 de euro, mai spune Indreica.
Integral in Gandul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice