Constantin Nita nu crede ca lohn-ul va parasi Romania
Data publicarii: 29-08-2009 | AfaceriMinistrul IMM-urilor, Constantin Nita, considera ca, in ciuda crizei economice, fabricile de tip lohn nu vor parasi tara, dimpotriva, exista sanse ca alte fabrici din occident sa se mute aici.
Constantin Nita a declarat, vineri, la Targu-Secuiesc, ca in opinia sa nu exista riscul ca lohn-ul sa paraseasca tara si fabricile sa-si mute sediul in alte parti. "Aceasta criza economica poate fi, paradoxal, si un avantaj pentru Romania, in sensul in care foarte multe fabrici din Germania, sau alte state occidentele, isi reloca activitatea in Romania.
Lohn-ul nu va putea sa dispara atata timp cat pretul fortei de munca este la un anumit nivel convenabil pentru investitor, el va fi pastrat in acea zona pe o perioada cat forta de munca si profitul este unul rezonabil", a spus Nita.
Judetul Covasna este unul in care domina fabricile de tip lohn, de unde si denumirea de "Valea Pantalonilor". Fabricile de aici lucreaza in mare parte pentru export, iar de la inceputul anului si pana in prezent unele au fost nevoite sa faca disponibilizari din cauza ca au pierdut clienti importanti.
Numarul fabricilor specializate in confectii care functioneaza in acest judet ajunge la 13, iar de aici pleaca anual spre export peste 5 milioane de perechi de pantaloni. In "Valea pantalonilor" se fabrica marci renumite, ca Boss, Mayer, Alberto sau Sansiro, care ulterior sunt vandute pe piete din intreaga lume.
Ministrul Constantin Nita a fost prezent vineri la cea de-a VIII-a editie a Zilelor Intreprinzatorilor din Targu-Secuiesc, ocazie cu care au loc mai multe expozitii, conferinte si dezbateri din domeniul mediului de afaceri.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii