28.500 de masini intra in etapa a treia a programului Rabla
Data publicarii: 29-08-2009 | AutoAdministratia Fondului de Mediu (AFM) a anuntat ca in ultima etapa din acest an a programului Rabla pot fi solicitate finantari pentru 28.500 de masini, intentia autoritatilor vizand in continuarea scoaterea din circulatie a 60.000 de autovehicule cu o vechime mai mare de 10 ani.
Etapa a treia a programului de modernizare a parcului auto national se va derula intre 1 septembrie si 11 decembrie.
Premierul Emil Boc a anuntat in 26 august ca Guvernul isi va asuma raspunderea in septembrie pe mai multe masuri, printre care si extinderea programul Rabla si pentru persoane juridice de la 1 septembrie 2009.
AFM a mai precizat ca numarul cererilor de tragere pentru luna august sunt in curs de verificare.
Ministerul Mediului a aprobat un act normativ prin care un proprietar poate beneficia de mai multe prime de casare, prin achizitionarea mai multor autovehicule noi, in schimbul predarii spre casare a unui numar echivalent de autovehicule uzate. De asemenea, potrivit reglementarilor din iulie autoturismele si autoutilitarele de pana la 3,5 tone pot fi cumparate inclusiv prin credite bancare sau prin finantare in baza unui contract de leasing financiar.
Pe 16 iulie, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, anunta ca ministerul pregateste un proiect prin care va permite accesul in programul Rabla si al persoanelor care-si cumpara masini vechi in scopul obtinerii primei de casare de la stat. Astfel, ministerul ii incurajeaza pe romanii care au masini mai vechi de 10 ani in stare de functionare, dar nu intentioneaza sa intre in programul Rabla, neavand bani pentru achitarea diferentei pentru o masina noua, sa le vanda unor persoane interesate sa participe la program.
In a doua etapa a programului Rabla au semnat note de acceptare pentru 13.315 masini din cele 28.457 de masini oferite, insa numarul masinilor efectiv cumparate a fost mai mic, potrivit datelor AFM.
In 2009, bugetul pentru programul Rabla care poate fi accesat de populatie este de 190 milioane lei, aferent scoaterii din uz a 50.000 de masini vechi. Firmele vor avea o alocare de 38 milioane lei pentru schimbarea a 10.000 de autoturisme vechi si cu grad mare de poluare. Prima de casare este de 3.800 lei.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii