Germania face presiuni asupra SUA pentru grabirea unei decizii in cazul Opel
Data publicarii: 24-08-2009 | InternationalMinistrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a discutat sambata cu omologul sau american, Hillary Clinton, despre viitorul diviziei europene Opel, a grupului General Motors (GM), au anuntat autoritatile germane, citate de AFP.
"Steinmeier si Clinton au discutat la telefon ieri seara la ora 22.00" (23.00 ora Romaniei), a anuntat Ministerul Afacerilor Externe intr-un comunicat emis duminica.
Steinmeier a subliniat ca "interesele Germaniei in acordarea garantiilor ar trebui sa fie luate in calcul in toate deciziile viitoare referitoare la Opel", a transmis ministerul.
Ministrul german a cerut luarea cat mai rapida a unei decizii care sa permita supravietuirea tuturor fabricilor Opel si pastrarea pe termen lung a numarului maxim posibil de locuri de munca in Germania.
Steinmeier a adaugat ca, dupa multe luni de negocieri intensive, este timpul sa fie luata o decizie, salariatii Opel avand dreptul sa stie clar daca au perspective credibile de a-si pastra locurile de munca.
"Hillary Clinton a raspuns ca va prezenta punctul de vedere al guvernului german in cadrul administrateii americane", mai precizeaza comunicatul.
Berlinul isi anuntase deja sambata profunda dezamagire cauzata de lipsa unei decizii din partea General Motors pentru una dintre cele doua oferte primite pentru preluarea Opel, din partea prducatorului de piese auto Magna si a holdingului belgian RJH.
Cancelarul german Angela Merkel a facut apel la parti sa ia o decizie in aceasta privinta saptamana viitoare. "Este urgent pentru salariati si pentru situatia economica din Germania sa fie luata o decizie. Cu cat mai repede cu atat mai bine, sper ca acest lucru se va face saptamana viitoare. Fiecare zi conteaza", a declarat Merkel intr-un interviu difuzat de televiziunea ZDF.
Un purtator de cuvant al Ministerului Economiei a precizat duminica pentru AFP ca nu a fost stabilita o data exacta pentru reluarea negocierilor.
Germania, ce urmeaza sa ofere ajutoare de stat pentru Opel, prefera oferta grupului canadian Magna, care beneficiaza de sprijinul bancii rusesti Sberbank, si care vrea ca Opel sa patrunda agresiv pe piata din Rusia.
Al doilea ofertant, RHJ, vrea sa reduca productia, pentru a aduce Opel pe profit si ar putea vinde divizia inapoi catre GM.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice