Ghidul aventurilor romantice la birou
Data publicarii: 20-08-2009 | LifestyleUn sondaj realizat anul acesta a aratat ca 4 din 10 angajati s-au intalnit, la un moment dat, cu cineva de la serviciu in timpul liber. Vestea buna e ca, in cazul a 3 din 10 cupluri, persoanele care au avut aventuri la birou s-au si casatorit. Serviciul pare sa fie noul cuibusor de nebunii si locul de unde iti poti recruta amantul sau chiar viitorul sot. Si din ce in ce mai putini isi tin aventura secreta.
Conform aceluiasi sondaj, realizat de CareerBuilder si citat de "Forbes", 72% dintre angajatii care au aventuri la birou le fac publice. Asta, in comparatie cu 46%, cat era procentul de acum cinci ani. Chiar daca oamenii par sa priveasca mai relaxat acest tip de relatie, asta nu inseamna ca este lipsita de riscuri. In cel mai rau caz, o astfel de relatie poate avea ca rezultat, atunci cand se sfarseste, hartuirea sexuala. Ceea ce ne duce deja catre prima regula: niciodata o relatie de tipul superior-subaltern! Caci este reteta sigura catre dezastru. E o relatie in care nu prea se pot lua decizii obiective legate de promovare sau de marirea salariului. Cat despre subaltern, mai ales daca este o ea, desi nu e o regula, poate ajunge lesne in postura de hartuit.
In plus, multe dintre persoanele aflate in aceasta postura spun, dupa ce relatia s-a terminat - cu chiu, cu vai -, ca nu si-au permis sa refuze avansurile sefului. Cat despre acesta, intotdeauna va spune: "Nu i-am cerut decat o intalnire. Putea sa refuze", cand, de fapt, cu totii stim ce s-ar fi intamplat daca asa ceva ar fi avut loc. Daca un sef si un subaltern nu pot rezista atractiei si vor sa se arunce cu picioarele inainte intr-o astfel de relatie, specialistii recomanda la modul cel mai serios un gen de contract prenuptial. Ar trebui sa declare in scris ca ambii intra in aceasta relatie din proprie vointa, scrie "ziare.com".
Fa-ti publica relatia!
Daca te-ai decis sa te inhami intr-o relatie de acest tip, afla ca exista si un cod al bunelor maniere pentru aceste cazuri. Cel care se afla mai sus in rang are obligatia de a pasi in fata si de a face cunoscuta idila departamentului de resurse umane. Tocmai pentru faptul ca siguranta locului de munca este mai mare in cazul sau. Asa, ar trebui ca nimeni sa nu-si mai faca probleme legate de o eventuala hartuire sexuala. De asemenea, daca te intalnesti cu un coleg, tineti-va mainile acasa si lasati dulcegariile la birou. Si n-ar fi rau sa mergeti la pranz separat, cu alte persoane. Si, foarte important, pune-te in situatia de a fi parasit. Cu siguranta nu te vei mai simti confortabil la birou, sub privirile miloase/ complice/ amuzate/ iscoditoare ale colegilor. Stii bine ca, in astfel de situatii, de obicei unul pleaca. Ai putea fi chiar tu. Daca poti sa te impaci cu pierderea locului de munca, atunci mergi mai departe.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani