Orange acuza Cosmote si Vodafone de reclama falsa
Data publicarii: 19-08-2009 | MediaRazboiul reclamelor care dezinformeaza a inceput cu o plangere depusa luna trecuta. Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila din Romania, si-a acuzat concurenta de publicitate falsa. In consecinta, Vodafone trebuie sa-si retraga reclama. In schimb, la Cosmote nu au fost gasite nereguli, anunta Evenimentul Zilei
La sfarsitul lui iulie, Orange Romania a depus plangere la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), reclamand ca doua clipuri publicitare ale Vodafone Romania si Cosmote Romania contin publicitate inselatoare.
Orange acuza Vodafone ca induce in eroare, spunand ca ei acorda "cele mai mari bonusuri in minute si bani". Potrivit Orange, "in realitate, bonusul nu consta in bani in sensul general folosit de limba romana de unitate monetara (bani lichizi), ci in echivalentul de credit pe cartela al unor sume de bani. Ceea ce este cu totul diferit".
De cealalta parte, Vodafone spune ca, la momentul lansarii campaniei, aceasta oferea cele mai avantajoase bonusuri din piata.
"In oferta Vodafone, termenul 'bani' se refera la bonusul pe care clientul il obtine atunci cand reincarca o cartela cu credit si pe care il poate folosi ulterior pentru diferite servicii", au declarat oficialii companiei, pentru Evenimentul Zilei.
Al doilea spot indeamna persoanele sa se aboneze la Vodafone Vodafone Complet "si poti sa-l schimbi de cate ori vrei tu. Iar pentru 2 euro in plus iti dublam minutele". CNA a constatat, insa, ca afirmatia "pentru 2 euro in plus iti dublam minutele" este valabila numai pentru un singur tip de abonament din cele patru prezentate de Vodafone.
CNA a aprobat, in schimb, reclama Cosmote "Scrisoarea a-III-a", intrucat corespunde reglementarilor legale si se incadreaza in codul de practica in publicitate.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des