Cele mai bune electronice din Europa pentru sezonul 2009-2010
Data publicarii: 18-08-2009 | IT&CCa in fiecare an, reprezentantii Asociatiei Europene de Imagine si Sunet (European Sound and Imaging Association - EISA) s-au intalnit si au nominalizat cele mai bune electronice pentru sezonul 2009-2010.
Acestea sunt selectate din diferite categorii de produse audiovizuale, care au aparut pe piata in Europa in decursul ultimelor 12 luni.
In acest fel, evenimentul aduce recunoastere acelor echipamente care sunt apreciate atat de catre utilizatorii entuziasti, cat si de catre consumatorii profesionisti, ce cauta calitate si functii creative, de la cea mai avansata tehnologie si cel mai expresiv design la cel mai bun raport calitate-pret si ergonomie deosebita.
Sunt sase categorii mari: audio&home theater, electronice auto, produse foto, video, dispozitive mobile si produse "verzi", fiecare cu subcategoriile lor, stabilite in functie de cele mai atractive segmente de piata.
Toti castigatorii pot folosi marca EISA pentru urmatoarele 12 luni, pentru garantarea calitatii si a tehnologiei de top a noilor echipamente.
Nikon D3X - cel mai bun aparat foto profesional
Astfel, anul acesta, la categoria foto, Nikon D3X, cu rezolutia sa de 24,4 megapixeli si senzorul de imagine in format full-frame, a fost ales cel mai bun aparat foto profesional al Europei. Canon EOS 5D Mark II, cu 21 megapixeli si filmare HD, este cel mai avansat aparat foto, iar Olympus PEN E-P1, o noua gama de aparate foto, cu dimensiuni mici si stil retro, a fost aleasa camera foto a Europei.
De asemenea, Panasonic Lumix DMC-GH1, prima camera-sistem din lume care face autofocalizare continua in modul film, a castigat titlul de cea mai buna camera multimedia, in timp ce Sony Cyber-shot DSC-WX1, cu mod de filmare 720p la un pret bun, este cea mai buna camera compacta a anului. Tot la aceasta categorie a intrat si cea mai buna imprimanta foto - Canon PIXMA Pro9000 Mark II -, imprimanta profesionala cu jet de cerneala.
iPhone 3GS - smartphone-ul anului
La categoria dispozitive mobile, Sony Ericsson W995, primul telefon care a fost lansat sub umbrela Divertisment fara Limite, a fost desemnat telefonul muzical al anului. ASUS Eee PC 1008HA Seashell (concurentul in subtirime al MacBook Air de la Apple) a fost desemnat laptopul anului, iar Sony Walkman NWZ-X1050/1060, media-playerul anului.
Totodata, cel mai bun smartphone a fost ales iPhone-ul 3GS al celor de la Apple, cel mai bun telefon de business este Nokia E75, iar Samsung I 8910HD a fost proclamat cel mai bun telefon cu camera foto.
In cadrul sectiunii video, Panasonic a castigat doua premii, pentru televizorul cu plasma TX-P42V10E (echipat cu panou NeoPDP ce ofera un contrast dinamic de 2.000.000:1, la 600 Hz) si pentru camera video HD, HDC-TM300 (pentru sensibilitatea noului sistem de senzori de imagine 3MOS, alaturi de tehnologia de stabilizare optica avansata).
Philips 46PFL9704H/12 a fost ales cel mai bun televizor LCD, Pioneer BDP-LX91 - cel mai bun player Blu-ray, iar Sony BRAVIA VPL - VW85 cel mai bun proiector.
Harman Kardon, amplificator integrat
La categoria audio, Harman Kardon HK 990 (amplificator integrat, cu receiver si tuner) a fost ales cel mai bun amplificator al anului, Yamaha MCS-1330 si-a adjudecat titlul de cel mai bun sistem compact, in timp ce Panasonic SC-HC3 este cel mai bun microsistem, Denon AVR-1910 - cel mai bun receiver, LG HB954PB - cel mai bun sistem home theatre, iar cele mai bune casti audio sunt Sennheiser HD 800.
La categoria electronicelor auto, Kenwood DNX9240BT si-a adjudecat titlul de cel mai bun sistem de navigatie, iar Pioneer DEX-P99RS este cel mai bun sistem audio.
In fine, a mai fost infiintata o categorie, cea a produselor "verzi", unde au reusit sa intre numai telefonul LG KM900 (Arena) si televizorul bazat pe noua tehnologie LED Samsung UE40B7000.
Cei interesati pot gasi lista completa a produselor premiate la adresa: http://www.eisa.eu/awards/incar.
Integral in Romania Libera
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice