Aproape 90% dintre bancnotele americane au urme de cocaina
Data publicarii: 17-08-2009 | DiverseAproape 90% dintre bancnotele aflate in circulatie in Statele Unite au urme de cocaina, arata un studiu citat de Sky News in pagina sa electronica.
Bancnotele retin particule infime de cocaina direct de la consumatorii care le ruleaza pentru a priza drogul sau atunci cand sunt manuite de dealerii de droguri. Mai mult, particulele "se iau" de pe bancnota pe alta, in portofel sau in masinile automate de numarat bani de la banci.
Oamenii de stiinta au analizat bancnote din peste 30 de orase din Statele Unite, Canada, Brazilia, China si Japonia, descoperind urme "alarmante" de contaminare cu cocaina in multe zone. Statele Unite si Canada au cele mai ridicate niveluri, intre 85% si 90% dintre bancnotele folosite in cele doua tari avand pe ele particule de cocaina. China si Japonia au ratele de contaminare cele mai mici, de 20%, respectiv 12%.
In Statele Unite, urmele de cocaina sunt mai puternice pe bancnotele folosite in orase mari, precum Baltimore, Boston si Detroit, in timp ce analiza celor din capitala federala, Washington DC, a demonstrat ca 95% dintre bani contin cantitati infime de drog. Bancnotele cele mai "curate" se gasesc la Salt Lake City, unde locuiesc mormonii, grup religios cu o etica de viata stricta. Per total, numarul bancnotelor contaminate cu cocaina este cu 20% mai mare in prezent decat in urma cu doi ani, cand cercetatorii au facut acelasi studiu.
Dr. Yuegang Zuo, de la Universitatea din Massachusetts, care a condus studiul, a declarat: "Spre surpiza mea, gasim din ce in ce mai multa cocaina pe bancnote. Nu sunt sigur de ce asistam la aceasta crestere, dar s-ar putea sa aiba legatura cu criza economica, oamenii fiind mai stresati si consumand cocaina".
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des