iPhone si BlackBerry au scos Nokia din buzunarele managerilor
Data publicarii: 13-08-2009 | IT&CMult mediatizatele terminale iPhone si ultimele modele de BlackBerry au acaparat preferintele oamenilor de afaceri, atat datorita unor functionalitati cum este e-mail-ul mobil, dar si factorului de imagine pe care il confera posesorilor, in timp ce in urma cu doi ani de zile, Nokia era telefonul din buzunarul majoritatii managerilor din piata romaneasca, conform unui sondaj realizat de Business Standard si Money.ro.
Astfel, un exemplu clar ce ilustreaza aceasta schimbare este directorul general al ING Romania, Misu Negritoiu.
"Am un BlackBerry Curve pe care il folosesc pentru a imi accesa mailul intern, de business, si un iPhone pe care imi citesc mailurile private, accesez mesageria si alte aplicatii cum ar fi hartile, ghidurile locatiilor sau cotatiile bursiere. Inainte am avut un Nokia, dar am renuntat la el. Am preferat un acces facil la e-mail", a declarat Negritoiu.
De altfel, trecerea facuta in ultimii ani de la clasicele Nokia si Sony Ericsson catre noile aplicatii de e-mail aduse de BlackBerry si tehnologia touchscreen implementata de iPhone se reflecta in raspunsurile celor peste 20 de manageri de top chestionati in privinta modelului de smartphone folosit.
Psihologii spun ca smartphone-urile - o combinatie de PC si portofel la pachet - ii asigura utilizatorului siguranta ca are toate solutiile la indemana.
"In afaceri, sentimentul ca esti mai bun este esential. A putea rezolva o problema repede este o rezultanta a functionarii interactive a tuturor resurselor: organizare, conectivitate, acces rapid la informatii oferite de un smartphone. De asemenea. pe plan mental, cu ajutorul telefonului, o persoana se pune in evidenta si se deosebeste de ceilalti, lucru ce ii confera incredere si un sentiment de convingere ca este mai bun decat altii", a declarat Corina Bordeianu (vezi si blog), psiholog si specialist in comportamentul consumatorilor la Starcom.
BlackBerry Bold, telefon din ultima linie de modele introduse pe piata locala de Research In Motion (RIM), este preferat de Mihai Marcu, seful de la MedLife, Rasvan Radu, director executiv al UniCredit Tiriac, Laura Samson, director general la Mio Technology Romania, si Andreea Allardin, director general al Best Distribution.
"Luni mi-am luat ultimul iPhone pentru functiile de "telefon", iar pentru e-mailuri am un BlackBerry Bold. Nu as renunta la niciunul dintre ele", spune Allardin.
Printre utilizatorii produselor BlackBerry se mai numara si Calin Fusu (vezi si blog) antreprenor online si Radu Ionescu de la Docentris. Acestia prefera telefonul pentru tastatura QWERTY si capacitatile de sincronizare cu Outlook.
De cealalta parte a baricadei stau managerii care vorbesc la iPhone, terminal produs de Apple. Astfel, printre cei ce au adoptat telefonul ce a deschis noul val de terminale cu ecran tactil se numara Dragos Simion si Dragos Cinca de la Flamingo, Vlad Stan (vezi si blog) de la SeedMoney si Radu Apostolescu de la eMAG.
"Pana la iPhone am folosit exclusiv Nokia. La iPhone am gasit insa o folosire cu adevarat intuitiva si naturala. Nu cred ca m-ar mai convinge cineva sa-mi iau un telefon cu taste. Vreau de la un smartphone un ecran cat mai mare multitouch, o conexiune net si un browser web similar cu cel de pe PC. Adica sa suplineasca calculatorul cat mai bine cand sunt pe drum", spune Apostolescu.
Printre cei care au ramas fani ai Nokia, dupa ce au testat si noile modele ale competitorilor, este si George Butunoiu, (vezi si blog) proprietarul firmei de consultanta in resurse umane, George Butunoiu Ltd.
"Am avut un HTC si mi-am blestemat zilele cu el, iPhone este pentru liceeni, iar BlackBerry nu-mi place cum arata", spune el.
Razvan Ziemba, director executiv Asesoft Distribution, Ovidiu Tender, care detine grupul de firme Tender si Radu Ghetea, presedintele CEC se numara printre posesorii de telefoane Nokia, care au ramas fideli marcii pentru usurinta navigarii in meniu, tastatura QWERTY, a modelului Communicator si aplicatiile de e-mail.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice