Boc despre cheltuielile din agentiile guvernamentale: Gata cu asemenea golaneala!
Data publicarii: 13-08-2009 | PoliticaISCIR a achizitionat in 2007 un sediu cu 10,9 milioane de euro, iar programul de achizitii din 2008 a fost de 53 de milioane de euro, a declarat premierul Emil Boc, precizand ca, prin asumarea raspunderii pe Legea privind restructurarea agentiilor, banii incasati de acestea vor fi varsati la buget, potrivit NewsIn.
"Astazi exista foarte multe agentii care sunt stat in stat. Ele primesc banii, ele cheltuiesc acesti bani publici si ar fi fost bine daca ar fi fost acesti bani utilizati in interesul public, dar ii utilizeaza discretionar, fara sa tina cont de ceea ce inseamna interesul public", a declarat premierul la finalul sedintei de miercuri a Executivului.
Boc a dat exemplul Inspectoratului de Stat in Constructii (ISCIR), despre care spune ca a achizitionat in 2007 un sediu cu 10,9 milioane de euro si a platit alte cinci milioane pentru evaluarea cladirii si racordarea la reteaua electrica. In plus, spune el, programul de achizitii pe anul 2008 al institutiei a fost in valoare de 53 de milioane de euro. Sumele au fost destinate achizitionarii unei ambarcatiuni Merry Fisher in valoare de 225.500 de lei, a 42 de autoturisme de teren Mitsubishi a 92.986 de lei bucata, sapte automobile de teren Hyundai Santa Fe cu 120.331 de lei bucata, patru autoturisme VW Passat, sase Skoda Octavia, un VW Touareg si 36 Dacia Logan.
In programul de achizitii pe 2009, ISCIR si-a propus sa achizitioneze un echipament pentru videoconferinte cu 480.000 de euro, retroproiectoare cu 5.500 de euro, videoproiectoare - 15.000 de euro si televizoare color - 12.000 de euro. Alte 360.000 de euro au fost alocate pentru achizitionarea de rulete, 300.000 de euro pentru alte instrumente de masurat, pentru papetarie - 240.000 de euro, calendare - 7.200 de euro, computere personale - 74.000 de euro, computere portabile - 168.000 de euro, echipament periferic - 384.000, imprimante laser - 210.000 de euro, imprimante grafice color - 10.800 de euro.
"Gata cu asemenea golaneala si imi cer iertare pentru folosirea acestui cuvant, dar este intr-adevar o cheltuiala abuziva a banului public, care, repet, este produsul pe care oamenii il au din taxele si impozitele pe care le platesc.
Boc a spus ca banii incasati in prezent de agentiile guvernamentale care se autofinanteaza sunt folositi pentru acordarea unor salarii "disproportionat de mari in raport cu restul sistemului public" si pentru "cheltuieli masive cu investitii".
"Aceste agentii, avand venituri proprii, se
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii