Bancile americane reiau angajarile, pentru a profita de revenirea pietelor
Data publicarii: 12-08-2009 | InternationalBancile americane, care au facut mii de disponibilizari in cei doi ani de criza financiara, incearca brusc sa umple golurile lasate in structura personalului, pentru a profita de cresterea burselor, relateaza Reuters.
Bancile, inclusiv cele care sunt considerate cel mai putin afectate de criza, precum Goldman Sachs Group (GS.N) si JPMorgan Chase & Co (JPM.N), au fost prudente in legatura cu angajarile la inceputul anului, in contextul in care s-au ajustat la recesiune si la restrictiile impuse de autoritatile de reglementare, inclusiv limitarea remuneratiilor, dupa primirea ajutoarelor de stat, potrivit NewsIn.
"In martie si aprilie, nimeni nu stia cu adevarat daca divizia de operatiuni bancare de investitii va exista din nou", a declarat David McCormack, director managerial in cadrul firmei Sheffield Haworth. "Situatia s-a schimbat dramatic in ultimele patru sau cinci luni si, acum, bancile fac din nou angajari".
De cand cele mai multe banci au rambursat fondurile guvernamentale in iunie, a existat tendinta de a umple rapid golurile in diviziile care au avut performante bune in prima jumatate a anului.
Actiunile, veniturile fixe si marfurile sunt sectoarele care au inregistrat cerere, a spus McCormack.
JPMorgan si Goldman Sachs au afisat rezultate trimestriale sustinute de castiguri din tranzactii, in timp ce divizia bancara de investitii a Bank of America Corp a afisat in al doilea trimestru un profit din cardurile de credit si din alte afaceri.
Bank of America, cea mai mare banca din Statele Unite, ce mai are de returnat ajutoare guvernamentale de 45 miliarde dolari, a redus drastic numarul de angajati si a inregistrat o serie de demisii la nivelul conducerii de la cumpararea bancii Merrill Lynch & Co, pe 1 ianuarie.
Insa si aceasta banca a propus, recent, unor bancheri de top, sa se alature diviziei sale de investitii.
Citigroup, care datoreaza de asemenea guvernului 45 miliarde dolari, a angajat in acest an 10 directori administrativi pentru divizia de investitii din Statele Unite.
Marile companii americane, ce au primit miliarde de dolari prin programul guvernamental de salvare, incearca acum sa recupereze o parte din posturi, prin contractarea unor bancheri din cadrul bancilor mai mici, care nu au primit fonduri guvernamentale, si de la bancile straine, care nu au avut restrictii compensatorii.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice