Milionar in euro, proprietar de fite in complex ANL
Data publicarii: 04-08-2009 | ActualitateIonel Gagu, directorul firmei Concas Buzau, care construieste cartierul de locuinte din sectorul 6 al Capitalei, si-a luat si el tainul - un apartament de 3 camere cu 70.000 euro.
Tatal "prezideaza" comisia, iar fiul beneficiaza. Cristian Andreica, baiatul secretarului de stat Ioan Andreica, cel care avea in 2007 in subordine Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), este un alt beneficiar de marca al proiectului ANL din cartierul bucurestean Giulesti. Vecin cu acesta va mai fi nimeni altul decat directorul firmei de constructii contractate pentru a realiza ansamblul, Ionel Gagu, de la Concas Buzau.
Coincindenta de la Agentie
"Evenimentul zilei" v-a dezvaluit in editia de ieri ca, in cadrul complexului ANL care se construieste in Intrarea Godeni, si-au achizitionat locuinte actuali si fosti demnitari, precum si lucratori in aparatul de stat.
In prima parte anului 2007, Andreica era secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor si avea in subordine, printre altele si Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL). Mai mult decat atat, era si membru in Consiliul de Administratie al ANL. Tocmai in acea perioada, numele fiului sau, Cristian, aparea pe lista noilor proprietari din ansamblul dezvoltat de ANL in Giulesti. Tanarul a achizitionat, prin credit ipotecar, un studio de 68,81 metri patrati construiti, pentru care a achitat 42.949 euro cu TVA inclus.
"Daca as putea, as mai face-o inca odata"
Actualul secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si locuintei nu vede niciun conflict de interese si spune ca fiul sau "este un client ca oricare altul, care si-a platit toate utilitatile si indeplineste conditiile de varsta". "Pe credit ipotecar, selectia o face banca si nu ANL. E principiul primul venit, primul servit. N-am nicio retinere in legatura cu aceasta achizitie si, daca as putea, as mai face-o inca odata", a replicat secretarul de stat, mentionand ca an - samblurile construite de ANL prin credit ipotecar au dus lipsa de cereri.
Asta sustine si fostul director al ANL, Gheorghe Popescu. El a recunoscut insa ca, intrucat erau mai multe solicitari decat locuinte disponibile, au impus niste criterii "de departajare". Astfel, erau avantajati tinerii pana in 35 de ani, care nu detineau o locuinta.
Pe lista proprietarilor de locuinte ANL la proiectul din Godeni apare si directorul general al Concas Buzau, nimeni altul decat Ionel Gagu. Asa cum am precizat si in editia de ieri, Concas Buzau este firma care construieste proiectul ANL.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani