Alimentele bio nu sunt mai sanatoase decat celelalte
Data publicarii: 03-08-2009 | DiverseUn studiu britanic sugereaza ca produsele bio nu sunt mai benefice pentru sanatate decat alimentele clasice, relateaza AFP. Cercetatorii de la Scoala de igiena si medicina tropicala (LSHTM) din Londra au afirmat, intr-un studiu publicat in Jurnalul american de nutritie clinica, ca produsele bio nu sunt mai sanatoase decat alimentele obisnuite, aportul lor nutritional fiind similar.
'Am stabilit ca exista un mic numar de diferente in aportul nutritional intre culturile si carnea produse in mod organic si cele produse in mod conventional', a explicat profesorul Alan Dangour, principal autor al studiului.
'Insa este putin probabil ca ele sa fie pertinente in materie de sanatate publica. Nu exista nicio dovada' care sa justifice privilegierea produselor bio in fata celorlalte pentru aportul lor nutritional, a asigurat el.
Alimentatia biologica, produsa fara utilizarea de substante fertilizatoare sau pesticide si fara aditivi alimentari, a devenit din ce in ce mai populara in ultimii ani, in pofida costului net superior.
Sustinatorii agriculturii biologice au reactionat la studiul LSHTM, laudand in special efectul sau pozitiv asupra mediului.
'Agricultura organica este o abordare holistica, integrata, care protejeaza solul, incurajeaza biodiversitatea, elimina gazele cu efect de sera, mentine diversitatea genetica si asigura mai multe venituri agricultorului', a scris Andrew Lee, de la Comisia pentru dezvoltare durabila, intr-o scrisoare publicata de The Guardian.
AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman