Statul vinde garsoniere cu 20.000 de euro bucata
Data publicarii: 03-08-2009 | ImobiliareMai multe locuinte ANL din tara vor fi vandute in conditii preferentiale chiriasilor care stau acum in ele.
235 de locuinte ANL din Titu, Nehoiu, Timisoara si din Curtea de Arges au fost deja evaluate pentru a fi vandute catre chiriasi, urmand ca tranzactiile sa se incheie in perioada urmatoare, a declarat pentru NewsIn secretarul de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Ioan Andreica. "Sunt evaluate 235 de locuinte ANL cu scopul de a fi vandute catre chiriasi. Ne-au intrebat in ce conturi trebuie virati banii, astfel ca asteptam din zi in zi confirmarea tranzactiilor", a declarat Ioan Andreica.
Potrivit oficialului MDRL, un apartament cu doua camere intr-un bloc construit inainte de 2004, din cele patru localitati, a fost evaluat intre 20.000 si 30.000 de euro, in timp ce o garsoniera a fost evaluata la mai putin de 20.000 de euro.
"Cu cat blocurile sunt mai noi, cu atat preturile vor urca, insa pentru un apartament cu doua camere intr-un bloc construit inainte de 2004, intr-un oras de provincie, preturile sunt undeva intre 20.000 si 30.000 de euro", a precizat Andreica. Secretarul de stat din cadrul ministerului condus de Vasile Blaga a declarat ca se lucreaza la o hotarare de guvern pentru trecerea a inca 3.510 apartamente ANL in domeniul privat al statului, pentru a putea fi vandute. Pana in prezent au fost scoase din domeniul public al statului in domeniul privat al statului, cu scopul de a fi vandute, 3.321 de apartamente ANL, locuinte destinate tinerilor care nu-si pot permite sa-si achizitioneze o locuinta de pe piata libera.
Ca sa poata cumpara imobilele, chiriasii trebuie sa fi locuit neintrerupt trei ani in locuinta respectiva, iar contravaloarea trebuie achitata integral. Titularul poate beneficia o singura data de posibilitatea de a cumpara o locuinta ANL, nu o poate instraina pe o perioada de cinci ani de la dobandire, nu are dreptul sa detina o alta locuinta, iar venitul mediu pe membru de familie nu trebuie sa depaseasca dublul salariului mediu brut pe economie.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice